Terug naar iPhone 13: 5x dit hoef je níét te verwachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13: 5x dit hoef je níét te verwachten

Door Laura Grootaarts2 september 2021 12:373 min. leestijd7

Het hele jaar al wordt er druk gespeculeerd over de iPhone 13, en nu de onthulling nadert trekken de stofwolken langzaam op. Sommige geruchten blijken bij nader inzien toch te mooi om waar te zijn. Dit zijn een aantal dingen die je dus níét hoeft te verwachten van de iPhone 13.

iPhone 2020 Touch ID

1. iPhone 13 zonder notch

Al sinds de iPhone X is de voorkant van de iPhone één en al scherm, met bovenin een notch. Niet iedereen is even gecharmeerd van dit ‘hapje uit het scherm’. Er waren geruchten over het verdwijnen van de notch bij de iPhone 13; de camera zou dan in het scherm worden verwerkt. Maar helaas: van de notch zijn we voorlopig nog niet af. Wel schijnt hij op de iPhone 13 een stuk subtieler te worden, en dat is ook al heel wat.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Ander design

Mocht je denken dat de iPhone 13 een ander design krijgt, dan moeten we je teleurstellen. Hij is waarschijnlijk vrijwel identiek aan de iPhone 12. Slechts enkele kleine details zullen anders zijn. We schreven net al dat de notch wat kleiner wordt. Ook de cameramodule op de achterzijde is anders. Zo staan de cameralenzen op de iPhone 13 (mini) in een diagonale opstelling in plaats van in een verticale. Natuurlijk komen er wel wat nieuwe iPhone 13 kleuren!

3. Comeback van Touch ID

Een paar jaar terug wisselde Apple Touch ID (de vingerafdrukscanner) in voor Face ID (gezichtsherkenning). Maar mensen verlangden massaal terug naar Touch ID, zeker toen we tijdens de pandemie mondkapjes moesten dragen. Apple onderzocht de terugkeer van Touch ID in een andere vorm, bijvoorbeeld onder het scherm of anders op de aan-uitknop zoals bij de iPad Air. Maar het gaat er dit jaar waarschijnlijk toch niet van komen.

4. Geen kabeltjes meer

Vorig jaar introduceerde Apple op de iPhone 12 MagSafe. Hierdoor is de iPhone geschikt voor magnetische accessoires, zoals de MagSafe oplader waarmee je je telefoon draadloos oplaadt. Veel mensen zagen dit als de eerste stap naar een compleet draadloze iPhone, zonder lightning-poort. En misschien gaat dit in de nabije toekomst nog wel gebeuren, bij de iPhone 14 is het misschien zover! Maar nu dus nog even niet.

5. Met usb-c-aansluiting

Tegelijkertijd werd er ook druk gespeculeerd over een iPhone met usb-c-aansluiting. Recente MacBook-, iPad Air- en iPad Pro-modellen hebben al zo’n aansluiting. Bovendien is er druk vanuit de EU: die pleiten voor één universele oplaadstandaard voor alle smartphones. Maar als Apple met de iPhone 14 volledig draadloos gaat, verwachten we niet dat ze het voor dat ene jaar helemaal gaan aanpassen.

Wanneer weten we meer?

Het is inmiddels september, en we verwachten dat de iPhone 13 nog deze maand wordt aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe iPhone? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 13
Bekijk dit dossier

7
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
tilly symons
Lezer
tilly symons

wanneer 5G?

Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Ik heb toch liever face id dan toch iD. Toch ID werkt niet altijd goed bij mij en sinds de iphone X vind ik face id de max, werkt zelfs in het donker.

Andrea
Lezer
Andrea

Als draadloos wordt. Zou dat jammer vinden want ik gebruik de kabel graag om foto’s en video’s van iPhone naar laptop over te zetten. Ik hoop dat dat in toekomst blijft dat je dat kan blijven doen. Naast draadloos overzetten. Ze moeten ook aan mensen denken die met kabel fijn vinden.

Wings
Lezer
Wings

Touch ID heeft bij mij nog nooit goed gewerkt; op de momenten dat ‘t nodig is functioneert het niet, en als je per ongeluk de telefoon oppakt om bijvoorbeeld te kijken hoe laat ‘t is, kan ‘t zijn dat deze heel onhandig wel opeens ontgrendelt door Touch ID. Ik ben dan ook zielsgelukkig met Face ID. Toen ‘t op de markt kwam heb ik meteen nieuwe ipad’s en iphone aangeschaft die Face ID ondersteunden, Nu zit ik al jaren met smart te wachten op de iPad mini met Face ID, maar helaas krijgt de aankomende mini dat niet. Gemiste kans… Lees meer »