Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 13: 5x dit hoef je níét te verwachten

Auteur: Laura Grootaarts
7 reacties
iPhone 2020 Touch ID


Lees verder na de advertentie

Het hele jaar al wordt er druk gespeculeerd over de iPhone 13, en nu de onthulling nadert trekken de stofwolken langzaam op. Sommige geruchten blijken bij nader inzien toch te mooi om waar te zijn. Dit zijn een aantal dingen die je dus níét hoeft te verwachten van de iPhone 13.

1. iPhone 13 zonder notch

Al sinds de iPhone X is de voorkant van de iPhone één en al scherm, met bovenin een notch. Niet iedereen is even gecharmeerd van dit ‘hapje uit het scherm’. Er waren geruchten over het verdwijnen van de notch bij de iPhone 13; de camera zou dan in het scherm worden verwerkt. Maar helaas: van de notch zijn we voorlopig nog niet af. Wel schijnt hij op de iPhone 13 een stuk subtieler te worden, en dat is ook al heel wat.

2. Ander design

Mocht je denken dat de iPhone 13 een ander design krijgt, dan moeten we je teleurstellen. Hij is waarschijnlijk vrijwel identiek aan de iPhone 12. Slechts enkele kleine details zullen anders zijn. We schreven net al dat de notch wat kleiner wordt. Ook de cameramodule op de achterzijde is anders. Zo staan de cameralenzen op de iPhone 13 (mini) in een diagonale opstelling in plaats van in een verticale. Natuurlijk komen er wel wat nieuwe iPhone 13 kleuren!

3. Comeback van Touch ID

Een paar jaar terug wisselde Apple Touch ID (de vingerafdrukscanner) in voor Face ID (gezichtsherkenning). Maar mensen verlangden massaal terug naar Touch ID, zeker toen we tijdens de pandemie mondkapjes moesten dragen. Apple onderzocht de terugkeer van Touch ID in een andere vorm, bijvoorbeeld onder het scherm of anders op de aan-uitknop zoals bij de iPad Air. Maar het gaat er dit jaar waarschijnlijk toch niet van komen.

4. Geen kabeltjes meer


kooptip

Vorig jaar introduceerde Apple op de iPhone 12 MagSafe. Hierdoor is de iPhone geschikt voor magnetische accessoires, zoals de MagSafe oplader waarmee je je telefoon draadloos oplaadt. Veel mensen zagen dit als de eerste stap naar een compleet draadloze iPhone, zonder lightning-poort. En misschien gaat dit in de nabije toekomst nog wel gebeuren, bij de iPhone 14 is het misschien zover! Maar nu dus nog even niet.

5. Met usb-c-aansluiting

Tegelijkertijd werd er ook druk gespeculeerd over een iPhone met usb-c-aansluiting. Recente MacBook-, iPad Air- en iPad Pro-modellen hebben al zo’n aansluiting. Bovendien is er druk vanuit de EU: die pleiten voor één universele oplaadstandaard voor alle smartphones. Maar als Apple met de iPhone 14 volledig draadloos gaat, verwachten we niet dat ze het voor dat ene jaar helemaal gaan aanpassen.

Wanneer weten we meer?

Het is inmiddels september, en we verwachten dat de iPhone 13 nog deze maand wordt aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe iPhone? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.