Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Baanbrekende iPhone-oplaadtechniek komt naar Android

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone opladen met MagSafe


Lees verder na de advertentie

MagSafe is de toekomst. De oplaadtechniek van de iPhone wordt de nieuwe standaard voor draadloos opladen, zo kondigt het Wireless Power Consortium aan. Dit betekent dat het opladen met MagSafe ook naar Android-telefoons komt.

MagSafe: straks ook voor Android

Het Wireless Power Consortium (WPC) kondigde tijdens CES 2023 een nieuwe standaard voor draadloos opladen aan, genaamd Qi2. Deze standaard is gebouwd met hulp van Apple en gebaseerd op MagSafe.

Als je bekend bent met MagSafe, dan heb je een idee hoe Qi2-opladen werkt. Het werkt op basis van een Magnetic Power Profile, waarbij in de achterkant van de smartphone een magnetische ring is geplaatst. Qi2-opladers bestaan ook uit magneten, zodat je oplader magnetisch vastklikt.

Dit is erg praktisch. Met een ‘gewone’ draadloze oplader is het een gepriegel. Ligt je telefoon er niet helemaal goed op, dan ben je of trager aan het opladen, of hij laadt zelfs helemaal niet. Met de nieuwe Qi2-techniek wordt opladen makkelijker en efficiënter.


kooptip

Lees ook: 5 redenen om je iPhone níét draadloos op te laden

De eerste Qi2-gecertificeerde apparaten en accessoires worden naar verwachting eind 2023 geïntroduceerd. Omdat de nieuwe standaard voor draadloos opladen in samenwerking met Apple is ontwikkeld, werkt Qi2 natuurlijk ook met MagSafe. Een Qi2-oplader kun je dan gebruiken om je iPhone van stroom te voorzien en je MagSafe-oplader werkt ook bij andere apparaten, zoals Android-toestellen.

MagSafe

iPhones die met MagSafe werken zijn de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14. Het opladen via MagSafe gaat met een snelheid van 15 Watt. Dit is twee keer sneller dan bij het ‘gewone’ draadloos opladen. Een Apple MagSafe-oplader is onder meer verkrijgbaar bij Coolblue en kost 41,99 euro. Er is ook een MagSafe Duo Charge waarmee je tegelijkertijd je iPhone en je Apple Watch oplaadt.

Bron: Businesswire