Terug naar Baanbrekende iPhone-oplaadtechniek komt naar Android
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Baanbrekende iPhone-oplaadtechniek komt naar Android

Door Koen van Ekeren4 januari 2023 10:092 min. leestijd0

MagSafe is de toekomst. De oplaadtechniek van de iPhone wordt de nieuwe standaard voor draadloos opladen, zo kondigt het Wireless Power Consortium aan. Dit betekent dat het opladen met MagSafe ook naar Android-telefoons komt.

iPhone opladen met MagSafe

MagSafe: straks ook voor Android

Het Wireless Power Consortium (WPC) kondigde tijdens CES 2023 een nieuwe standaard voor draadloos opladen aan, genaamd Qi2. Deze standaard is gebouwd met hulp van Apple en gebaseerd op MagSafe.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Als je bekend bent met MagSafe, dan heb je een idee hoe Qi2-opladen werkt. Het werkt op basis van een Magnetic Power Profile, waarbij in de achterkant van de smartphone een magnetische ring is geplaatst. Qi2-opladers bestaan ook uit magneten, zodat je oplader magnetisch vastklikt.

Dit is erg praktisch. Met een ‘gewone’ draadloze oplader is het een gepriegel. Ligt je telefoon er niet helemaal goed op, dan ben je of trager aan het opladen, of hij laadt zelfs helemaal niet. Met de nieuwe Qi2-techniek wordt opladen makkelijker en efficiënter.

Lees ook: 5 redenen om je iPhone níét draadloos op te laden

De eerste Qi2-gecertificeerde apparaten en accessoires worden naar verwachting eind 2023 geïntroduceerd. Omdat de nieuwe standaard voor draadloos opladen in samenwerking met Apple is ontwikkeld, werkt Qi2 natuurlijk ook met MagSafe. Een Qi2-oplader kun je dan gebruiken om je iPhone van stroom te voorzien en je MagSafe-oplader werkt ook bij andere apparaten, zoals Android-toestellen.

MagSafe

iPhones die met MagSafe werken zijn de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14. Het opladen via MagSafe gaat met een snelheid van 15 Watt. Dit is twee keer sneller dan bij het ‘gewone’ draadloos opladen. Een Apple MagSafe-oplader is onder meer verkrijgbaar bij Coolblue en kost 41,99 euro. Er is ook een MagSafe Duo Charge waarmee je tegelijkertijd je iPhone en je Apple Watch oplaadt.

Bron: Businesswire

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar