Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro) iPhone 2020

‘iPhone 12 Pro wordt duurste iPhone ooit’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 Pro


Lees verder na de advertentie

In 2017 was Apple met de iPhone X de eerste die de magische barrière van 1000 euro doorbrak. Ruim ook: het toptoestel kreeg een instapprijs van 1159 euro. Bij de iPhone XS en iPhone 11 Pro hield Apple vast aan dit bedrag, maar de iPhone 12 Pro wordt waarschijnlijk duurder.

Prijs iPhone 12 Pro

Het heeft vooral te maken met de prijzige 5G-modem die in de nieuwe iPhone zit. Voor het eerst ondersteunt de iPhone de enorme internetsnelheden van 5G, maar door de benodigde onderdelen gaan de productiekosten van de iPhone omhoog. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo schat dat de productiekosten van de nieuwe iPhone 30 tot 100 dollar hoger zijn.

Grote kans dus dat je volgend jaar een nog hoger bedrag moet neertellen om het vlaggenschip van Apple in handen te krijgen. De 5G-smartphones die tot nu toe werden onthuld, waren ook behoorlijk prijzig. De Galaxy S10 5G heeft bijvoorbeeld een vanafprijs van $ 1.299, waarmee hij ruim 300 dollar duurder is dan de Galaxy S10+, die de 5G-ondersteuning niet heeft.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Zo ver wil Apple het niet laten komen. Daarom zoekt Apple naar manieren om kosten te besparen, beweert Kuo. Dit wil Apple voornamelijk doen op de kosten van de non-recurring Engineering (NRE). Dit zijn de bedragen die eenmalig worden betaald aan leveranciers voor onderzoek, ontwerp, ontwikkeling en testen. Hierbij gaat het om hoge bedragen, die worden doorberekend in de prijs van de iPhone. Apple wil dit jaar meer zelf aan onderzoek en ontwikkeling doen en stoppen met het betalen van non-recurring, wat gunstig is voor de iPhone 12 Pro prijs.

De prijs van de iPhone zal dus niet enorm stijgen, maar duurder wordt het topmodel waarschijnlijk wel. Niet alleen de 5G-modem brengt extra kosten met zich mee, maar ook het nieuwe ontwerp dat de iPhone 12 krijgt. Naar verluidt krijgt het toestel een kleinere notch en krijgt hij gelijkenissen met het vlakke ontwerp van de iPad Pro.

iPhone SE 2020

Als het gaat om iPhones is het in 2020 overigens niet alleen duur, duurder, duurst. In april bracht Apple namelijk een voordelige iPhone uit: de iPhone SE 2020. Dit toestel valt in een veel andere prijsklasse dan de nieuwste iPhones van dit moment en kost 489 euro.

Bron: MacRumors