Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 12 release niet in september, maar wanneer wel?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 release


Lees verder na de advertentie

Nieuwe iPhones in september: het is net zoiets als Kerst in december. Maar dit jaar wijkt Apple af van deze traditie, want in de afgelopen maand bracht het bedrijf uit Cupertino geen nieuwe iPhone uit. Maar wanneer vindt de iPhone release dan wél plaats?

iPhone 12 release

Al sinds 2012 staat het september-event vooral in het teken van nieuwe iPhones. In 2020 is dat anders. Door het coronavirus is het testproces van de iPhone 12 flink vertraagd en is er een tekort aan onderdelen ontstaan. Hierdoor zijn de nieuwe toptoestellen dit jaar later verkrijgbaar dan we gewend zijn, zo bevestigde Apple zelf al.

Oktober en november moeten de maanden worden van de nieuwe iPhones. Apple-analist Jon Prosser (die het in het verleden vaak goed had als het gaat om releasedatums), voorspelde op 23 september het volgende.

  • iPhone 12 event: dinsdag 13 oktober
  • iPhone 12 pre-order: vrijdag 16 oktober
  • iPhone 12 release: vrijdag 23 oktober
  • iPhone 12 Pro pre-order en release: in november (nog geen exacte datum bekend)

Tot nu toe is dit het meest realistische scenario. Apple kan er nog altijd voor kiezen om te schuiven met de data, dus het is nog niet honderd procent zeker. Doorgaans maakt Apple de datum van het iPhone-event ongeveer een week voor de keynote bekend, dus begin oktober weten we het waarschijnlijk zeker.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Vrijdag 16 oktober zijn de nieuwe iPhones dus mogelijk te pre-orderen. Hierbij gaat het om de iPhone 12 mini en iPhone 12, dus niet de duurdere Pro-modellen. Door een vertraging met de productie is de kans groot dat de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max veel later in de winkels liggen. Prosser verwacht dat dit in november zal zijn.

Vier nieuwe iPhones

In totaal presenteert Apple liefst vier iPhone 12-modellen. Twee telefoons volgen de iPhone 11 op, waaronder een iPhone 12 mini. Daarnaast verschijnen er wederom twee geavanceerdere Pro-modellen, de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max. Meer weten? Neem een kijkje in ons dossier: