Terug naar iPhone 12 mini opladen met MagSafe gaat trager
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 mini opladen met MagSafe gaat trager

Door Laura Grootaarts4 november 2020 09:042 min. leestijd0

Het is niet mogelijk om de iPhone 12 mini met 15 Watt op te laden via de MagSafe-oplader. In het geval van de 12 mini levert MagSafe maximaal 12 Watt, zo geeft Apple aan in een nieuw Support-document.

iPhone 12 met magsafe

iPhone 12 mini en MagSafe

Bij de iPhone 12, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max kan de MagSafe-oplader maximaal 15 W bereiken. De iPhone 12 mini laadt iets minder snel op. De mini heeft dan wel weer een kleinere batterij, dus of je er in de praktijk iets van gaat merken is nog maar de vraag. De meeste mensen zullen de iPhone ’s avonds voor het slapen gaan op de oplader leggen en dan is-ie ’s ochtends sowieso opgeladen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Instructies voor MagSafe

Apple geeft in het betreffende document nog enkele belangrijke instructies voor de MagSafe-oplader. Het is de bedoeling dat je eerst de stekker van de oplader in de het stopcontact steekt, en dan pas de iPhone erop legt. Doe je het andersom, dan kan de oplader de maximale snelheid van 12 of 15 Watt niet bereiken. In geval van twijfel haal je de iPhone van de MagSafe, trek je de stekker uit het stopcontact en sluit je de boel op de juiste manier aan. Verder wordt het opladen beperkt tot 7,5 W als je Lightning-accessoires hebt aangesloten op de iPhone, bijvoorbeeld EarPods.

MagSafe is Apple’s eerste draadloze iPhone-oplader. Je klikt hem dankzij magneten precies op de juiste plek op de iPhone 12. Andere iPhones kun je er ook draadloos mee opladen, maar die klikken niet vast en daarmee worden minder hoge snelheden behaald. Er zijn ook andere MagSafe-accessoires die je magnetisch vast kunt klikken aan de iPhone 12, zoals pasjeshouders en hoesjes.

Wanneer komt de iPhone 12 mini uit?

De iPhone 12 mini gaat aanstaande vrijdag 6 november in de voorverkoop en ligt exact een week later in de winkel. Hetzelfde geldt voor het grootste en meest luxe model, de iPhone 12 Pro Max. De andere twee nieuwe iPhones liggen al enkele weken in de winkel.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar