Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPhone 12 mini opladen met MagSafe gaat trager

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 12 met magsafe


Lees verder na de advertentie

Het is niet mogelijk om de iPhone 12 mini met 15 Watt op te laden via de MagSafe-oplader. In het geval van de 12 mini levert MagSafe maximaal 12 Watt, zo geeft Apple aan in een nieuw Support-document.

iPhone 12 mini en MagSafe

Bij de iPhone 12, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max kan de MagSafe-oplader maximaal 15 W bereiken. De iPhone 12 mini laadt iets minder snel op. De mini heeft dan wel weer een kleinere batterij, dus of je er in de praktijk iets van gaat merken is nog maar de vraag. De meeste mensen zullen de iPhone ’s avonds voor het slapen gaan op de oplader leggen en dan is-ie ’s ochtends sowieso opgeladen.

Instructies voor MagSafe

Apple geeft in het betreffende document nog enkele belangrijke instructies voor de MagSafe-oplader. Het is de bedoeling dat je eerst de stekker van de oplader in de het stopcontact steekt, en dan pas de iPhone erop legt. Doe je het andersom, dan kan de oplader de maximale snelheid van 12 of 15 Watt niet bereiken. In geval van twijfel haal je de iPhone van de MagSafe, trek je de stekker uit het stopcontact en sluit je de boel op de juiste manier aan. Verder wordt het opladen beperkt tot 7,5 W als je Lightning-accessoires hebt aangesloten op de iPhone, bijvoorbeeld EarPods.

MagSafe is Apple’s eerste draadloze iPhone-oplader. Je klikt hem dankzij magneten precies op de juiste plek op de iPhone 12. Andere iPhones kun je er ook draadloos mee opladen, maar die klikken niet vast en daarmee worden minder hoge snelheden behaald. Er zijn ook andere MagSafe-accessoires die je magnetisch vast kunt klikken aan de iPhone 12, zoals pasjeshouders en hoesjes.

Wanneer komt de iPhone 12 mini uit?


kooptip

De iPhone 12 mini gaat aanstaande vrijdag 6 november in de voorverkoop en ligt exact een week later in de winkel. Hetzelfde geldt voor het grootste en meest luxe model, de iPhone 12 Pro Max. De andere twee nieuwe iPhones liggen al enkele weken in de winkel.