Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPadOS verschijnt eerder dan beloofd

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPadOS


Lees verder na de advertentie

iPadOS verschijnt eerder dan Apple in eerste instantie heeft aangegeven. Aanstaande dinsdag 24 september is het al zover; aanvankelijk noemde Apple 30 september als release-datum.

iPadOS release vervroegd

Dit jaar verloopt het updaten van je iPad net even anders dan je gewend bent. Gisteren is iOS 13 verschenen: gewoonlijk had je dan je iPhone en iPad kunnen updaten, maar dit keer is het anders.  In de Instellingen-app van je iPad zoek je op dit moment tevergeefs naar de update en blijft iOS 12.4.1 de meest recente versie van de software. iOS 13 is voortaan exclusief voor iPhone; de iPad krijgt met iPadOS een eigen besturingssysteem. 30 september te downloaden, maakte Apple eerder bekend. Maar nu staat op Apple’s iPadOS-pagina opeens: ‘Verkrijgbaar vanaf 24-9’. Op 24 september verschijnt overigens ook al de eerste update voor iOS 13: iOS 13.1.

iOS 13, plus wat extra’s

iPadOS is overigens grotendeels gelijk aan iOS 13 voor de iPhone, je krijgt er alleen wat extra functies bij speciaal voor het grote scherm van de iPad. Apple heeft niet gezegd waarom de update met bijna een week vervroegd is. De release-data van de verschillende updates is dit jaar wat chaotisch, lees ook Dit zijn álle release-data van Apple-producten & -updates.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt