Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 13 is uit: grote update voor je iPhone!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
ios 13


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 13 uitgebracht. Dat betekent volop verbeteringen en allerlei nieuwe functies voor je iPhone! De iPod touch (7e generatie) kun je dinsdag 24 september updaten naar iOS 13. Dit moet je weten over de grote software-update voor je iPhone.

iOS 13 download

iOS 13: dit is er nieuw

iOS 13 brengt allerlei vernieuwingen naar je iPhone. Een greep uit de nieuwe functies? Je krijgt een bijzonder fraaie donkere modus met bijpassende wallpapers. Ook nieuw: er zijn veel meer gereedschappen om je foto’s mee te bewerken. Extra leuk: alle bewerkingen die je kunt toepassen op je foto’s, zijn er vanaf nu ook voor je video’s. Een andere grote vernieuwing is de compleet herziene Herinneringen-app.

Genoeg veranderingen dus die meteen opvallen, maar daarnaast zijn er ook talloze kleine verbeteringen die ervoor zorgen dat je iPhone weer net even gemakkelijker en leuker in gebruik is. Wat dacht je van een voorspellend toetsenbord? Stickers met je Memoji? De mogelijkheid om anonieme bellers te blokkeren? Genoeg iOS 13-functies om uit te proberen de komende weken! In ons iOS 13 dossier lees je alles over de belangrijkste veranderingen.


kooptip

iOS 13 download

iOS 13 installeren gaat het gemakkelijkst via je iPhone. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren op je iPhone of iPod touch. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de stroom hangt. Houd er rekening mee dat het druk is op de servers van Apple en dat het lang kan duren voordat je download binnen is.

Niet voor iPad?

Zie je de download maar niet verschijnen op je iPad? Dat klopt. iOS was er voorheen voor iPhone én iPad, maar Apple doet het dit jaar anders. Voor de iPhone is er iOS 13; de iPad krijgt met iPadOS een eigen besturingssysteem. iPadOS verschijnt op maandag 30 september. Lees ook iOS 13 komt eraan, maar je iPad kun je niet updaten.

Het grote iPad & iPhone boek

Wil je het uiterste uit je iPhone en iPad halen? Lees dan Het grote iPad & iPhone boek – van de makers van iCreate. Alle basisprincipes komen aan bod en alle nieuwe functies van iOS 13 en iPadOS worden besproken.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!