Terug naar Apple brengt vijfde publieke bèta van iOS 13 en iPadOS uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple brengt vijfde publieke bèta van iOS 13 en iPadOS uit

Door Laura Grootaarts9 augustus 2019 09:372 min. leestijd0

Apple heeft de vijfde publieke bèta van iOS 13 en iPadOS uitgebracht. Gisteren verscheen iOS 13 bèta 6 voor ontwikkelaars, deze publieke bèta is inhoudelijk hetzelfde. Maar deze publieke bèta is niet voorbehouden aan ontwikkelaars: iedereen die erin geïnteresseerd is, kan de software nu testen.

iOS 13

iOS 13 publieke bèta 5 & iPadOS

iOS 13 introduceert heel veel vernieuwingen en verbeteringen voor de iPhone. Denk aan een nieuwe donkere modus, een verbeterde Hernneringen-app en veel meer gereedschappen voor het bewerken van je foto’s. iPadOS is identiek aan iOS 13, maar heeft daarbij nog wat extra functies specifiek voor de iPad. Zo biedt het thuisscherm straks veel meer mogelijkheden en kun je eindelijk surfen in Safari zoals op de Mac.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier

Het is dit jaar voor het eerst dat Apple een splitsing maakt tussen iPhone en iPad – voorheen was iOS er voor zowel iPhone als iPad. Voordat de software wordt vrijgegeven voor iedereen, wordt er nu dus druk mee getest zodat er straks geen fouten of eigenaardigheden meer in zitten. Deze testversies worden naarmate de releasedatum nadert steeds stabieler. In iedere bèta zijn wat veranderingen en vernieuwingen te vinden ten opzichte van de vorige, maar die worden wel steeds minder ingrijpend. Nieuw in deze bèta zijn onder meer een eenvoudigere manier om te wisselen tussen de donkere en de lichte modus en transparantere mappen op het thuisscherm. Lees hierover ook ons artikel iOS 13 bèta 6 voor ontwikkelaars is uit: dit moet je weten.

iOS 13 en iPadOS zelf testen

Wil je zelf de bèta’s uitproberen? We hebben een uitgebreide instructie geschreven in het artikel Installeer de publieke bèta van iOS 13 en iPadOS. Je kunt natuurlijk ook de officiële release afwachten, naar verwachting geeft Apple begin volgende maand een keynote rondom de nieuwe iPhone 2019 (of iPhone 11). Daarin zal ook de releasedatum van iOS 13, iPadOS & macOS Catalina worden vrijgegeven. We houden je graag op de hoogte via onze wekelijkse nieuwsbrief:

iCreate 132
iCreate 132
iPhone 13: welke past bij jou?
Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar