Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 13.4.1 en iPadOS 13.4.1 zijn uit: FaceTime-bug verholpen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPadOS en iOS 13.4.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist iOS 13.4.1 uitgebracht voor de iPhone. Voor de iPad is iPadOS 13.4.1 verschenen. De updates bevatten probleemoplossingen voor je iPhone en iPad, zo wordt er een vervelende FaceTime-bug verholpen. Er zijn geen grote nieuwe functies.

iPadOS en iOS 13.4.1: probleemoplossingen

Twee weken terug verschenen iPadOS en iOS 13.4. Dat betekende toen een flinke tussentijdse update met allerlei nieuwe functies, zoals mappen delen in iCloud, volledige muisondersteuning op de iPad en nieuwe memoji-stickers. Maar naast de nieuwe functies, introduceerde Apple met de update ook een aantal vervelende bugs. Die worden met iOS 13.4.1 weer verholpen.

Een van de vervelendste problemen was dat je niet meer kon FaceTimen met oudere iPad- en iPhone-modellen en Macs. En dat net nu videobellen belangrijker is dan ooit – en vooral veel oudere mensen gebruiken daarvoor een enigszins gedateerde Apple-apparatuur. Dit probleem is nu opgelost – overigens ook voor de Mac, want ook daarvoor is een aanvullende update verschenen.

Apple licht het een en ander toe in de release-notes:

  • Er is een probleem verholpen waarbij apparaten met iOS 13.4 niet konden deelnemen aan FaceTime-gesprekken met apparaten met iOS 9.3.6 en lager of OS X El Capitan 10.11.6 en lager.
  • Er is een probleem verholpen met de app Instellingen waarbij ‘Bluetooth’ niet kon worden gekozen in het snelmenu in het beginscherm.

iPad en iOS 13.4.1 downloaden


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Binnen nu en enkele dagen krijg je automatisch de melding dat de update voor je klaarstaat, maar je kunt hem nu ook zelf al ophalen.

iOS en iPadOS 13.4.1 downloaden is het gemakkelijkst via je iPhone en iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de oplader hangt.