Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPadOS 17: deze functies komen dit najaar naar jouw iPad!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPadOS 17


Lees verder na de advertentie

Apple heeft maandag tijdens de WWDC-keynote iPadOS 17 aangekondigd voor de iPad. Wat is er nieuw in deze grote update? En wanneer kun je hem downloaden?

iPadOS 17 nieuwe functies

Maandag ging Apple’s WWDC van start met een keynote waarin we een sneakpreview kregen van de nieuwe software dit jaar. Voor de iPhone is er iOS 17, en de iPad heeft een eigen besturingssysteem: iPadOS 17. Met grotendeels dezelfde functies, maar hier en daar wat extra’s die mogelijk worden gemaakt door het grotere iPad-scherm. We zetten de opvallendste vernieuwingen van iPadOS 17 voor je op een rij.

Sterk verbeterd toegangsscherm

Vorig jaar met iOS 16 kreeg de iPhone een compleet nieuw vergrendelscherm en toen hadden iPad-gebruikers het nakijken. Maar iPadOS 17 maakt veel goed, want de talloze achtergrondjes, widgets en aanpasbare klokjes zijn nu ook hier beschikbaar. En meer: je kunt Live Photos met slowmotion-effect weergeven.

Veelzijdige widgets

Widgets zijn er voortaan ook voor het vergrendelscherm van je iPad, eindelijk! Maar ook voor de widgets op het beginscherm zijn er vernieuwingen: ze zijn interactief, wat betekent dat je er echt taakjes mee kunt uitvoeren. Lijstjes afvinken bijvoorbeeld. Door een kleurverloopje gaan ze mooi op in de achtergrond – wel zo rustig.

Gezondheid nu ook op de iPad


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Eindelijk komt de app Gezondheid nu ook naar de iPad. Met deze app houd je zicht op hoe het staat met je conditie – die gegevens komen onder meer binnen via de Apple Watch. En dankzij het grote scherm is dit nog overzichtelijker dan op de iPhone

Beter pdf’jes bewerken

Met pdf’jes werken wordt een stuk efficiënter. Machine learning herkent velden in formulieren en je kunt ze dan razendsnel invullen aan de hand van je contacten. De app Notities krijgt bredere ondersteuning voor pdf’jes: ze worden nu in de volledige breedte weergegeven. Dat is gemakkelijker bladeren, lezen en annoteren.

Nieuws uit iOS 17

Verder heeft iPadOS 17 ook diverse functies die ook werden aangekondigd voor de iPhone. Zo zijn er verbeteringen voor de communicatie-apps Berichten en FaceTime, kun je overal zelfgemaakte stickers gebruiken en wordt het mogelijk om verschillende profielen aan te maken in Safari, bijvoorbeeld voor thuis of op het werk.

iPadOS 17 ondersteuning

iPadOS 17 kun je straks gebruiken op de volgende iPads:

  • iPad Pro (tweede generatie en nieuwer)
  • iPad Air (derde generatie en nieuwer)
  • iPad (zesde generatie en nieuwer)
  • iPad mini (5e generatie en nieuwer)

Beschikbaarheid

iPadOS 17 is op 5 juni aangekondigd, maar het duurt nog wel een tijdje voordat je het kunt downloaden. ‘Dit najaar’, maakt Apple er nu van. Een indicatie: afgelopen jaar was iPadOS 16 pas eind oktober beschikbaar.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iPadOS 17? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!