Terug naar De 7 beste vernieuwingen in iPadOS 14
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De 7 beste vernieuwingen in iPadOS 14

Door Laura Grootaarts30 juni 2020 12:413 min. leestijd0

Vorige week heeft Apple tijdens de WWDC iPadOS 14 aangekondigd: deze update voor je iPad verschijnt dit najaar. iPadOS heeft vrijwel alle vernieuwingen van iOS 14 (voor de iPhone) met daarnaast wat extra functies die gebruikmaken van de mogelijkheden van de iPad. Dit zijn onze favoriete nieuwe iPadOS 14-functies!

1. Widgets

iPadOS 14 widgets

Nieuw in iOS 14 zijn de widgets die je tussen je apps kunt plaatsen. Op de iPad kun je de nieuw ontworpen widgets ook gebruiken, maar op een andere manier: je zet ze in de Vandaag-weergave. Niet kriskras tussen je apps dus, maar wel altijd prominent in beeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Nieuw ontworpen apps

iPadOS 14 foto's

De meeste Apple-apps zijn in een nieuw jasje gestoken. Een iPad-scherm is natuurlijk een stuk groter dan een iPhone-scherm, en daar maakt Apple nu veel beter gebruik van. Zo krijgen de meeste apps een zijbalk: daarmee komen er veel meer elementen van de app in één oogopslag in beeld. Heb je ook een Mac? Dan zul je merken dat de apps van de iPad nu meer op Mac-apps lijken.

3. Verbeterde zoekfunctie

iPadOS 14 zoekfunctie

De zoekfunctie van de iPad is verbeterd en levert nu nog betere resultaten op. Vooral als je op het web zoekt, zou je het verschil moeten merken. Het zoekvenster ziet er bovendien anders uit: het neemt niet meer het complete scherm in beslag. Het doet denken aan de Spotlight-zoekfunctie van macOS.

4. Het scherm beter zichtbaar

iPadOS Siri

Als er een telefoontje of een FaceTime-gesprek binnenkomt, neemt dat niet meer je complete scherm over. De meldingen zijn in iPadOS een stuk compacter dan voorheen. Ook Siri is niet meer zo’n sta-in-de-weg en neemt veel minder ruimte in beslag.

5. Scribble

iPadOS 14 scribble

Heb je een Apple Pencil, dan levert iPadOS een scala aan nieuwe mogelijkheden op. Voortaan hoef je veel minder vaak te wisselen tussen je Apple Pencil en de aanraakbediening van het scherm. Overal waar invoervelden voor tekst staan, kun je nu gewoon beginnen met schrijven. Bijvoorbeeld in de adres- en zoekbalk van Safari. Je handschrift wordt gewoon herkend en omgezet in getypte tekst.

6. Notities

iPadOS 14 Scribble

De handschriftherkenning heeft grote voordelen voor de app Notities. Omcirkel woorden om ze te kopiëren en verplaatsen – je iPad is slim genoeg om het verschil op te merken tussen een tekst en een schets daarnaast. Of voeg een spatie toe door de Pencil langer op het scherm te houden. ‘Gummen’ kan nu ook, gewoon door een woord door te krassen.

7. Zo’n beetje alles van iOS 14

iPadOS 14 heeft zo’n beetje alles wat ook iOS 14 heeft. Bijvoorbeeld App Clips, waarmee je een klein deel van een app opent voor een specifieke taak. En meer overzicht in Berichten: hierin kun je belangrijke conversaties pinnen, opmerkingen citeren of (in een groepsgesprek) een specifieke persoon aanspreken. In de app Kaarten vind je voortaan toeristische gidsen en fietsnavigatie.

iPadOS 14 is vorige week maandag aangekondigd door Apple. Gedurende de zomer wordt de nieuwe software getest. Nu is de iPadOS 14 bèta er nog speciaal voor ontwikkelaars, binnenkort voor iedereen die interesse (en een iPad met iPadOS 14 ondersteuning) heeft. Dit najaar kan iedereen iPadOS downloaden. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar