Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPad-scherm vervangen bij Apple is duur (en dit zijn je alternatieven)

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPad scherm gebarsten


Lees verder na de advertentie

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En hoewel je ongetwijfeld zuinig bent op je iPad en hem beschermt met een hoes of een screenprotector, kan er zomaar opeens een barst in het scherm zitten. Als je iPad-scherm gebarsten is, hoeveel gaat het dan kosten om dit te repareren?

AppleCare+

Bij de aankoop van een Apple-product kun je een AppleCare+-verzekering afsluiten, waarmee je tot twee jaar na aankoop recht hebt op hardware-reparaties. Heb je zo’n verzekering afgesloten en is je iPad nog geen twee jaar oud? Dan kun je opgelucht ademhalen. Een reparatie kost je alleen je eigen risico van € 49. Je bent tot twee keer toe verzekerd voor zo’n ongelukje. AppleCare is er (afhankelijk van de iPad die je hebt) vanaf € 79.

Apple buiten de garantie

Heb je geen AppleCare+ verzekering, of is die inmiddels verlopen? Dan kun je de iPad alsnog bij Apple laten repareren. De prijzen voor buiten de garantie zijn niet mals. Ze lopen uiteen van € 221,10 voor een iPad mini tot € 817,10 voor de nieuwste 12,9-inch iPad Pro (daar koop je twee ‘gewone’ iPads voor). In sommige gevallen zou je haast overwegen om dan maar een compleet nieuwe iPad te kopen … Hieronder zie je de prijslijst van Apple:

iPad-model Kosten reparatie
iPad (5e generatie tot 9e generatie) € 281,10
iPad mini, iPad mini 2 € 221,10
iPad mini 3, iPad mini 4, iPad mini 5 € 311,10
iPad mini 6 (wifi) € 391,10
iPad mini 6 (wifi + Cellular) € 437,10
iPad Air 2 € 331,10
iPad Air 3 € 421,10
iPad Air 4, iPad Air 5 (wifi) € 481,10
iPad Air 5 (wifi + Celular) € 541,10
iPad Pro 9,7-inch € 421,10
iPad Pro (10,5-inch) € 491,10
iPad Pro (11-inch) € 541,10
iPad Pro (12,9-inch. 1e en 2e generatie) € 641,10
iPad Pro (12,9-inch, 3e en 4e generatie) € 691,10
iPad Pro (12,9-inch (5e generatie, wifi) € 751,10
iPad Pro (12,9-inch (5e generatie, wifi + Cellular) € 817,10

Partijen buiten Apple

Apple heeft een aantal winkels benoemd tot serviceproviders. Je kunt hier dezelfde kwaliteit verwachten als bij Apple zelf en worden ook jaarlijks gecheckt door Apple. Maar let op: soms ben je er duurder uit dan bij Apple, en op de websites zijn ze zelden transparant over prijzen. Vraag het dus goed na. De dichtsbijzijnde Apple serviceproviders vind je via Apple’s Service en support-locatiezoeker. Verder zijn er nog talloze andere plekken waar je je iPad kunt laten repareren. Van de MediaMarkt en Coolblue tot de kleine telefoonboer om de hoek. Houd er rekening mee dat kwaliteit en prijs uiteenlopen en dat Apple je toestel niet meer repareert als er door anderen aan gesleuteld is.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Lees ook: iPad hoes voor je kind: dit zijn de 3 beste opties

Inboedelverzekering

Heb je een inboedelverzekering? Dan wordt in sommige gevallen ook de schade aan je iPad of andere elektronica vergoed. Check in de polis of dat ook bij jou het geval is. Het is verstandig om, voordat je verder ook maar iets met je iPad doet, contact op te nemen met je verzekeraar, want ze hanteren allemaal hun eigen voorwaarden. Bij sommige verzekeraars kun je bijvoorbeeld alleen maar de schade claimen als je de reparatie laat uitvoeren door een bedrijf dat zij aanwijzen. In de meeste gevallen geldt een eigen risico.

Zelf doen

Ben je een beetje handig en vind je het laten uitvoeren van een reparatie veel te kostbaar? Dan kun je overwegen om zelf het scherm van je iPad te vervangen. Steeds meer mensen kiezen voor deze optie, en vooral als je iPad al wat ouder is, kan dit een goede keuze zijn. Belangrijk is dat je geordend te werk gaat en dat je er de tijd voor neemt.

Bij reparatie-website Fixje bieden ze je alles wat je nodig hebt als je zelf je iPad gaat repareren. Ten eerste de iPad onderdelen die je nodig hebt en ook alle overige materialen die van pas komen bij een iPad-reparatie: van lijmverwijderaar tot een veiligheidsbrilletje. We raden je aan om altijd te kiezen voor schermen van A+ kwaliteit: die hebben de beste kwaliteit en zijn slechts een paar euro’s duurder dan de alternatieven – en nog altijd véél goedkoper dan bij Apple.

De site biedt ook uitgebreide instructie-video’s die je door zo’n beetje iedere denkbare iPad-reparatie heen loodsen. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe je in ongeveer een halfuur een iPad Air 2-scherm kunt vervangen.