Terug naar Apple geeft waardeloze uitleg over kromgetrokken iPad Pro’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple geeft waardeloze uitleg over kromgetrokken iPad Pro’s

Door Laura Grootaarts7 januari 2019 12:072 min. leestijd0

Eind vorig jaar kwam de nieuwe iPad Pro 2018 uit. Al snel na de release verschenen er online veel klachten over kromgetrokken iPad Pro-modellen. Apple verklaarde eerder al dat een licht gebogen iPad Pro normaal is. Nu proberen ze het brandje te blussen door hierover meer uitleg te geven.

gebogen iPad Pro

Gebogen iPad Pro: afwijking goed zichtbaar

Apple heeft een Support-pagina gepubliceerd waarop uitgelegd wordt waarom de iPad Pro soms al enigszins gebogen uit de verpakking komt. Apple zegt dat het de modellen met wifi en Cellular betreft. Hierbij wordt plastic met een zeer hoge temperatuur geïnjecteerd in de aluminium behuizing. Nadat het geheel is afgekoeld, schaaft een cnc-freesmachine de boel mooi recht. Het is een nieuwe manier van produceren, ‘co-molding’ genoemd.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

De nieuwe iPad Pro is de dunste iPad ooit, en Apple hanteert naar eigen zeggen strengere maatstaven dan ooit voor wat betreft de vlakheid ervan. 400 micron, oftewel 0,4 mm, is de maximale afwijking. De iPad is in totaal 5,9 mm dik, dan is 0,4 mm toch een behoorlijke 7 procent – ook al is het zoals Apple zegt minder dan een stapeltje van vier velletjes papier. Omdat de nieuwe iPad rechten randen heeft, in plaats van de traditionele taps toelopende, spring een dusdanige afwijking bijzonder in het oog.

iCreate 132
iCreate 132
iPhone 13: welke past bij jou?

Apple benadrukt aan het einde van het artikel dat je als klant een iPad Pro hebt die meer afwijkt dan hierboven omschreven, je binnen 14 dagen kunt ruilen. De betreffende Support-pagine is nu nog in het Engels, waarschijnlijk geldt het ook voor de Nederlandse markt.

iPad Pro 2018

iPad Pro 11 13 inch

De iPad Pro 2018 is de nieuwste iPad van Apple. Hij is bedoeld voor professionals en andere veeleisende gebruikers. Deze iPad heeft voor het eerst een ander ontwerp dan alle andere iPads. De thuisknop is vervallen, je ontgrendelt de iPad met Face ID. De randen zijn stukken smaller dan voorheen. En in plaats van een Lightning-poort, heeft de iPad Pro een usb-c-poort. Hij is verkrijgbaar in 11 en 12,9 inch.

Meer weten over iPad Pro 2018?
Bekijk dit dossier

 

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar