Terug naar Apple: ‘Gebogen iPad Pro 2018 is normaal’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple: ‘Gebogen iPad Pro 2018 is normaal’

Door Laura Grootaarts20 december 2018 09:242 min. leestijd0

Sinds vorige maand ligt de nieuwe iPad Pro 2018 in de winkels. Al vrij snel na de release bleek dat de nieuwe iPad in sommige gevallen kromtrekt, dit tot grote schrik van de eigenaars. Maar, zegt Apple nu tegen The Verge, een licht gebogen iPad Pro is volstrekt normaal.

gebogen iPad Pro

Neveneffect van productieproces

Sterker nog: Apple meldt dat de iPad Pro met Face ID soms al met een kleine curve uit de fabriek komt rollen. Sommige van de modellen hebben een zeer kleine buiging in het aluminium chassis: dit is een neveneffect van het productieproces. Volgens Apple is het geen defect en wordt het na verloop van tijd niet erger. Het heeft ook geen invloed op de prestaties van de iPad Pro. Wij persoonlijk vinden het bizar dat een apparaat van minimaal 900 euro zomaar gebogen kan zijn: een cosmetisch probleem is ook een probleem, ook al heeft het geen gevolgen voor de functionaliteit. Van een auto wil je ook niet dat-ie met een deuk uit de fabriek komt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Het lijkt erop dat de iPad Pro met wifi + Cellular vaker last heeft van het euvel. Die heeft antennelijnen op de achterzijde, en volgens gebruikers is dit de plek waar de buiging zich manifesteert. Apple geeft echter zelf niet aan of de buiging vaker voorkomt bij dit model.

Gebogen iPad Pro 2018

Op diverse internetfora werd er in november stevig geklaagd over iPad Pro-modellen die meteen al een buiging leken te hebben. De klachten kwamen in een stroomversnelling nadat een YouTuber liet zien hoe gemakkelijk je met blote handen een iPad Pro kunt buigen. De iPad Pro is met 5,9 mm de dunste iPad ooit. Het is de eerste iPad met een zeer smalle rand rondom het scherm en waarbij de thuisknop ontbreekt.

Herhaling van bendgate?

Apple is bijzonder open over de gebogen iPads en dat suggereert dat dit geen herhaling is van ‘bendgate’ rondom de iPhone 6 Plus. Die iPhones bogen heel gemakkelijk, maar dat was toen absoluut niet de bedoeling. De flexibiliteit van de behuizing van de iPhone 6 Plus zorgde in sommige gevallen ook voor touch disease, waarbij het scherm van de iPhones niet meer reageerde op aanrakingen. Apple lanceerde toentertijd een gratis reparatieprogramma.

Meer weten over iPad Pro 2018?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar