Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Lek in iOS bevestigt: iPad Pro krijgt radicaal herontwerp

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Met de geruchten van de laatste maanden kon het al bijna niet anders, dan dat de iPad Pro een grondige facelift ondergaat. Een ontdekt icoon in iOS 12 bevestigt nu wat we eigenlijk al wisten: de iPad Pro 2018 ziet er radicaal anders uit dan zijn voorganger. Morgen presenteert Apple de tablet tijdens een speciaal evenement in New York.

iPad Pro zonder thuisknop

iPad Pro 2018 Face ID

Het gedetailleerde icoon (zie hierboven) werd ontdekt door Guilherme Rambo van 9to5Mac, die wederom speurde in de firmware van iOS. Interessant is dat het pictogram een iPad Pro zonder thuisknop laat zien. Dit betekent dat de iPad Pro 2018 in navolging van de iPhone X en nieuwer Face ID krijgt, de technologie voor gezichtsherkenning van Apple.

Om Face ID mogelijk te maken is er aan de voorkant een geavanceerde TrueDepth-camera vereist, die diepte kan zien. In de nieuwste iPhones verwerkte Apple deze in een inkeping, maar het pictogram laat zien dat de iPad Pro 2018 die niet heeft. De randen van de iPad Pro 2018 lijken aanzienlijk dunner te zijn geworden, maar ze bieden genoeg ruimte voor de cameramodule – waardoor er geen inkeping nodig is.

Formaat iPad Pro 2018


kooptip

iPad 2018 vernieuwingen

Terwijl de schermen van de iPhones groter en groter worden, blijven de schermdiagonalen van de iPad Pro waarschijnlijk gelijk. Eerder lekte de resolutie van de iPad-modellen uit, die exact gelijk waren aan die van de huidige 10,5-inch en 12,9-inch modellen. Doordat de randen van de iPad Pro een stuk slanker zijn, is de tablet wel wat compacter.

Naast het ontwerp verandert er nog meer bij de iPad Pro. Apple zou bijvoorbeeld de Lightning-connector vervangen door usb-c, die onder meer de uitvoer van video in 4K HDR mogelijk maakt. Ook introduceert het vermoedelijk een Magnetic Connector en ondersteunt de iPad een nieuwe Apple Pencil.

Apple-event volgen

Morgen vindt de Apple-keynote plaats, om 15:00 uur Nederlandse tijd. Die kun je volgen via een livestream, of via ons liveverslag op Twitter via @icreate_NL. Uiteraard verschijnt het laatste nieuws ook op icreatemagazine.nl.