Terug naar Compleet vernieuwde iPad Pro: zonder thuisknop, met Face ID
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Compleet vernieuwde iPad Pro: zonder thuisknop, met Face ID

Door Laura Grootaarts30 oktober 2018 16:003 min. leestijd1

Apple heeft zojuist tijdens een keynote in New York een nieuwe iPad Pro onthuld. Een iPad die er net even anders uitziet dan al zijn voorgangers, en die ook wat nieuwigheden te bieden heeft. Ook is er een nieuwe Apple Pencil 2.

iPad Pro 2018

Nieuw ontwerp zonder thuisknop

De nieuwe iPad Pro ziet er anders uit dan alle andere iPad-modellen die tot dusver verschenen zijn. Apple heeft ervoor gezorgd dat de nieuwste loot aan de iPad-familie bijzonder veel op de iPhone X lijkt. Dat wil zeggen dat de voorkant één en al scherm is met slechts een smalle rand eromheen. De hoeken van het scherm zijn afgerond. Het gaat om een Liquid Retina display, dat we kennen van de nieuwe iPhone XR. De iconische thuisknop ontbreekt: je ontgrendelt deze iPad niet met je vingerafdruk, maar met je gezicht (Face ID).

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Gezichtsherkenning is mogelijk dankzij de geavanceerde TrueDepth-camera. Bij de iPhone X is die weggestopt in een inkeping in het scherm, de zogenaamde notch. Bij de iPad is de rand weliswaar smaller dan voorheen, maar nog altijd ruim genoeg om de camera in te verwerken – geen hapje uit het scherm dus. De TrueDepth-camera maakt ook Animoji en Memoji mogelijk, en selfies met portretmodus.

Meer nieuwigheden

iPad Pro 2018 toetsenbord

Net zoals voorheen is de iPad Pro verkrijgbaar in twee formaten: 11 en 12,9 inch voorheen was dat 10,5 en 12,9 inch. Doordat de randen rondom het scherm flink gereduceerd zijn, is de iPad al met al niet groter dan voorheen – juist kleiner, en dunner bovendien. De nieuwe iPad heeft een A12X Bionic processor die zelfs nog wat sneller is dan de A12-processor in de nieuwe iPhone XS (Max) en iPhone XR. Hij is sneller dan 92 procent van de draagbare computers. En hij levert grafische prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de Xbox One S.

Apple stapt voor de iPad Pro over naar een usb-c-connector, en neemt hier afscheid van Lightning. Over afscheid gesproken: de iPad Pro heeft net zoals de iPhone geen reguliere koptelefoonaansluiting meer. Een adaptertje om je ‘ouderwetse’ koptelefoon of oortjes nog te kunnen blijven gebruiken, kost € 10.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

iPad Pro 2018 specs

Nieuwe Apple Pencil

Naast de nieuwe iPad Pro is er ook en nieuwe Apple Pencil. Die ziet er nog eenvoudiger uit dan die van de eerste generatie – het zilveren randje en het dopje (wat toch altijd zoek was) ontbreken. Ook kun je er op vegen en tikken, wat nieuwe bedieningsmogelijkheden in het leven roept. De Apple Pencil ‘kleeft’ magnetisch op je iPad – eindelijk raak je hem niet meer kwijt! En als ie daar dan op je iPad gekleefd zit, laadt hij ook meteen op. Dus je hoeft hem niet meer in de iPad te prikken, wat er altijd wat instabiel uitzag. De nieuwe Pencil is plat, en rolt dus ook niet meer zomaar weg. Lees meer over de Apple Pencil.

iPad Pro met Face ID kopen?

De iPad Pro is Apple’s grootste tablet, gericht op de professionele en creatieve gebruikers. Je zou hem bijna kunnen zien als alternatief voor de Mac. De nieuwe iPad Pro is vanaf vandaag alvast te bestellen en ligt 7 november in de winkels. Hij is er in zilver in spacegrijs. Qua opslag kun je kiezen uit 64, 256 en 512 GB en 1 TB. De startprijs van de 11-inch iPad Pro is € 899, die van de 12,9-inch € 1199. De allerduurste versie (12,9 inch, 1 TB opslag en met cellular) kost € 2119. De nieuwe Apple Pencil kost € 135.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hans de Wolf
Lezer
Hans de Wolf

Ik vraag me af … waarom zou de nieuwe iPad Pro een USB-C aansluiting hebben in plaats van Thunderbolt 3. Ik kan me niet voorstellen dat het energieverbruik of kosten veel verschillen. En als je zo compatibel mogelijk wilt zijn kun je gewoon de USB functie van de aansluiting gebruiken.