Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Pencil 2 onthuld: draadloos opladen, nieuwe bedieningsmogelijkheden

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Apple Pencil 2


Lees verder na de advertentie

Apple heeft tijdens de keynote van vanmiddag een nieuwe Apple Pencil (2e generatie) aangekondigd. De Apple Pencil 2 werkt samen met de nieuwe iPad Pro die tijdens hetzelfde event werd aangekondigd. Dit is er nieuw!

Apple Pencil 2: nog strakker ontwerp

Met de Apple Pencil kun je tekenen, schrijven of documenten annoteren op de iPad Pro. Hij is superprecies en drukgevoelig – druk je harder, dan worden de lijnen dikker. De eerste Apple Pencil dateert alweer van drie jaar terug. Tijd voor een nieuwe! De nieuwe Pencil 2 heeft een zo mogelijk nog simpeler design. Hij is wit met een matte afwerking. Het zilveren lipje eromheen is verdwenen en ook het dopje is weg. De Pencil heeft afgeplatte randen en rolt dus niet meer zomaar weg. Al met al lijkt hij verdacht veel op een echt potlood.

Vastklikken voor koppelen en opladen

De Pencil is op verschillende manieren gemakkelijker in gebruik geworden. Heb je de Pencil even niet nodig, dan kun je hem op de rand van de iPad neerleggen – doordat hij magnetisch is, plakt hij daaraan vast. Dit is ook de manier om de Pencil te koppelen. En … De Pencil wordt zo ook opgeladen. Draadloos! Geen gepriegel meer met een minuscuul adaptertje dus, of met op het oog breekbare constructies waarbij je de Pencil in de iPad moest prikken. Apple lost hiermee enkele irritaties rondom de eerste Apple Pencil zorgvuldig op.

Ook nieuw is dat de Pencil reageert op gebaren. Tik er bijvoorbeeld op om hem uit sluimerstand te halen. En tik twee keer op de zijkant voor extra functies: dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in een teken-app te wisselen tussen verschillende kleuren of gereedschappen.

Apple Pencil 2 ondersteuning: welke iPad?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De nieuwe Apple Pencil werkt alleen op de nieuwe iPad Pro (11- en 12,9-inch) die vandaag is onthuld en niet op andere iPads. De oude Apple Pencil is ook nog steeds verkrijgbaar: die werkt dan juist weer op alle eerdere iPad Pro-modellen en de iPad 2018.

Apple Pencil kopen

Je kunt de Apple Pencil nu al kopen, op 7 november ligt hij dan ook echt in de winkels. De nieuwe Pencil is met € 135 wel duurder dan zijn voorganger, die € 99 kost. Je krijgt er wél een gratis inscriptie bij.