Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPad mini 2021 verwachtingen: grote veranderingen voor de kleinste iPad

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad mini


Lees verder na de advertentie

Van alle iPads in het Apple-assortiment, is de iPad mini het langst niet meer vernieuwd. In het voorjaar van 2019 verscheen de iPad mini 5. Sindsdien is het stil rondom de kleinste iPad. Tijd voor iets nieuws! Mogelijk verschijnt er dit jaar nog een nieuwe iPad mini 6. Wat zijn op dit moment de iPad mini 2021 verwachtingen?

Een groter scherm

De iPad mini is Apple’s meest compacte iPad. Al sinds de eerste editie heeft hij een 7,9-inch scherm. Maar daarin komt nu verandering. Naar verluidt krijgt de iPad mini een 8,3-inch scherm – hoewel er ook geruchten gaan over 9 inch. Wat het ook wordt, sowieso blijft de mini een kleine iPad. Dat komt omdat de randen rondom het scherm smaller worden. De behuizing blijft dus ongeveer gelijk, alleen heb je in verhouding veel meer scherm.

Er gaan geruchten dat de iPad mini een mini-led-scherm krijgt. Toch zijn hierover ook twijfels. Tot nu toe heeft alleen de iPad Pro 2021 zo’n Liquid Retina XDR Display – en dan alléén de grote Pro, de kleine moet het zonder stellen. Dus het zou een opmerkelijke move zijn als het naar de iPad mini komt.

iPad mini 2021 design

iPad mini 2021 mal


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De huidige iPad mini ziet er een tikkeltje gedateerd uit. Maar de toekomstige iPad mini krijgt een veel modernere uitstraling. Het scherm krijgt afgeronde hoeken, de randen eromheen worden een stuk smaller – niet in de laatste plaats omdat de thuisknop komt te vervallen. De zijkanten worden vlakker en robuuster, zoals duidelijk te zien is op de bovenstaande iPad mini-mal. Kortom: de iPad mini lijkt straks op het kleinere broertje van de iPad Air 2020 of iPad Pro.

Géén Face ID

De thuisknop van de iPad mini verdwijnt dus. Betekent dat dat de iPad mini 6 Face ID (gezichtsherkenning) krijgt, zoals ook de iPhones zonder thuisknop? Waarschijnlijk niet. We denken dat de iPad mini Touch ID krijgt. Net zoals bij de iPad Air 2020 wordt de vingerafdrukscanner dan verwerkt in de sluimerknop boven op de iPad.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Aansluitingen en connectiviteit

Naar verwachting krijgt de iPad mini een usb-c-connector in plaats van een Lightning-poort. Dat maakt de iPad mini beter geschikt voor het aansluiten van externe accessoires. De iPad Air en iPad Pro gingen de iPad mini al voor. Ook zou de iPad mini een Smart Connector krijgen, waarmee je bepaalde Apple-accessoires zoals een Magic Keyboard kunt aansluiten. En mogelijk kun je een Apple Pencil van de tweede generatie magnetisch vastklikken aan de zijkant van de mini.

De iPad mini zal zoals altijd verkrijgbaar zijn in twee versies: één met alleen wifi, en één met wifi plus mobiel internet. Kies je straks voor de laatste dan kun je gebruikmaken van het supersnelle 5G-netwerk. Over snelheid gesproken: mogelijk krijgt de mini de A14-chip die ook in de iPhone 12 zit.

iPad mini 2021 release

We verwachten dat de iPad mini 2021 dit najaar verschijnt. Misschien wordt hij al aangekondigd tijdens het iPhone 13-event in september. En anders volgt hij ongetwijfeld tijdens een ander event dit najaar. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dan meld je je aan voor onze gratis nieuwsbrief!