Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘iPad mini 2021 wordt kleiner dan gedacht’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad mni 2021 kleiner


Lees verder na de advertentie

De kleinste iPad ondergaat dit jaar een flinke metamorfose. Volgens geruchten verdwijnt de iconische thuisknop, waardoor er ruimte ontstaat voor een groter display. Maar het schermformaat van de iPad mini 2021 zou kleiner zijn dan tot nu toe werd gedacht.

iPad mini 2021 ontwerp

iPad mini 2021 formaat

Het scherm van de huidige iPad mini meet 7,9 inch. Eerder werd gedacht dat het display straks groeit naar 8,5 tot 9 inch. Dit werd uitgesproken door de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo. Display-analist Ross Young heeft nu informatie dat het schermformaat kleiner uitvalt.

De zesde generatie iPad mini zou volgens de analist een 8,3-inch display hebben. ‘Gegroeid vanaf 7,9 inch door smallere randen en het verwijderen van de thuisknop’, laat hij weten op Twitter.


kooptip

https://twitter.com/DSCCRoss/status/1419728325379969031?s=20/

Ondanks dat er eerder voorspellingen waren over een groter scherm, komt het formaat van 8,3 inch niet tot een verrassing. De veranderingen die de iPad mini 2021 krijgt (smallere randen, geen thuisknop) paste Apple eerder toe op de iPad Air 2020. Daar groeide het schermformaat ook al met 0,4 inch: van 10,5 naar 10,9 inch.

Touch ID

Afgaande op eerder geruchten, wordt de iPad mini een soort iPad Air in het klein. De thuisknop verdwijnt, maar Touch ID blijft aanwezig. De vingerafdrukscanner zou Apple net als bij de iPad Air integreren in de aan/uit-knop. Face ID is er niet.

Wat de mini eveneens lijkt te krijgen, is een usb-c-aansluiting en Smart Connector. Verder bestaat er een kans dat de iPad mini wordt aangedreven door een krachtige A15-chip, die we straks ook bij de iPhone 13 terugzien. Daarmee is de iPad mini voor even krachtiger dan de iPad Air, die een A14-chip heeft.

De iPad mini komt naar verwachting nog dit jaar uit. Wil je het direct weten als de nieuwe iPad mini 2021 verkrijgbaar is? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!