Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Mallen verklappen design-wijziging iPad mini 2021’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad mini 2021 mal


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPad mini 2021 komt eraan! En voor het eerst in zijn bestaan krijgt Apple’s kleinste iPad een ander ontwerp. Geruchten hierover circuleerden al een tijdje, maar nu zijn er ook mallen van de iPad mini opgedoken die dit onderstrepen.

iPad mini 2021 mal

De allereerste iPad mini verscheen in 2012 en had een 7,9-inch scherm. Daar heeft Apple in al die tijd niet aan gesleuteld. Maar met de zesde generatie iPad mini gaat er dan toch eindelijk echt iets veranderen. Voor het eerst krijgt de mini een groter scherm. Er wordt gesproken over 8,3 inch. Toch blijft de mini compact, want de randen om het scherm worden juist weer wat smaller. Niet in de laatste plaats omdat de thuisknop onderaan in het scherm komt te vervallen.

Kleine versie van de iPad Air

De mallen laten zien dat de iPad mini eigenlijk een kleine iPad Air wordt: met een vrijwel randloos scherm zonder thuisknop eronder. Krijgt de mini dan Face ID, zoals de recentere iPhones? Nee: waarschijnlijker kiest Apple ook hier voor de iPad Air-aanpak. Daarbij is Touch ID (de vingerafdrukscanner) verwerkt in de aan/uit-knop boven op de iPad.

Of de mallen authentiek zijn is overigens nog maar de vraag. De website waarvan ze afkomstig zijn, techordo.com, heeft een wisselende reputatie. Al met al geven ze toch een mooie indruk van hoe de iPad mini eruit kan komen te zien.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPad mini 2021 mal

Apple zal de nieuwe iPad mini aankondigen tijdens een van de mogelijk drie events die dit jaar nog op de agenda staan. Het is overigens niet de enige nieuwe iPad die we dit najaar mogen verwachten: gisteren werd er nog bericht over een nieuwe reguliere iPad 2021 – die wordt mogelijk een stukje lichter dan voorheen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!