Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Design nieuwe iPads gelekt – en de iPad mini 2021 stelt teleur’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad mini 2021 dummy


Lees verder na de advertentie

Het gerucht gaat dat Apple op korte termijn nieuwe iPads uitbrengt: het zou gaan om een iPad mini 2021 en een iPad Pro 2021. Nu zijn er dummy’s opgedoken die het een en ander prijsgeven over de nieuwe iPad-modellen. Vooral de iPad mini is opmerkelijk – maar niet in positieve zin.

Apple-blogger Sonny Dickson deelde vandaag op Twitter foto’s van dummy’s van de iPad mini 6 en de 11- en 12,9-inch iPad Pro. Dummy’s zijn gebaseerd op CAD-tekeningen van de Chinese productieketen. Ze worden gebruikt door accessoire-makers, bijvoorbeeld voor het maken van perfect passende hoesjes.

iPad mini 2021 dummy: bekend design

Het opvallendste op de foto’s is de iPad mini 6, de kleinste van het stel. Het is duidelijk dat je geen iPad mini met een randloos Pro-design hoeft te verwachten. Op de afbeelding is een mini te zien compleet met brede rand rondom het scherm, een ouderwetse thuisknop en een enkele camera. Hij lijkt veel op de iPad mini uit 2019 en die deed destijds bij release al een tikkeltje gedateerd aan.

iPad mini 2021


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De nieuwe iPad mini zou een groter scherm hebben van zo’n 8,5 tot 9 inch – Het huidige model is 7,9 inch – maar op de foto’s is dit niet heel erg goed te zien. Volgens Dickson wordt de nieuwe iPad mini ietsje dikker dan zijn voorganger. Overduidelijke vernieuwingen zijn er zo op het eerste gezicht niet. Het zou kunnen dat deze iPad mini een verbeterd mini-led-scherm krijgt.

iPad Pro 2021

De iPad Pro 2021 verschijnt opnieuw in twee maten. De nieuwe modellen hebben hetzelfde design als hun voorgangers, hoewel bij het grootste model de camera iets minder lijkt uit te steken. Opnieuw gaat het om een dubbele camera met LiDAR-scanner. Naar verluidt krijgt ‘in ieder geval’ het grote model een mini-led-scherm. Bij het kleinere model zijn daarover nog twijfels. De iPad Pro krijgt waarschijnlijk een A14X-processor die zich kan meten met de M1-processor in de nieuwe generatie Macs.

Een opvallend detail is het ontbreken van de Smart Connector op de achterkant van het grote model – dit zijn de drie cirkeltjes aan de onderzijde. Het is niet duidelijk wat dit te betekenen heeft. Geen poorten meer voor de iPad Pro, dat lijkt onwaarschijnlijk. het zou ook zomaar een slordigheid van de dummy-maker kunnen zijn.

Wanneer nieuwe iPad kopen?

We hebben nog steeds niets gehoord over een Apple-event dit voorjaar. Toch lijkt het erop dat de release van de nieuwste iPad aanstaande is. Of ze worden aangekondigd via een persbericht of een online event, is nog even afwachten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Sonny Dickson op Twitter