Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iOS 13

Deze enorme verbeteringen krijgt je iPad met iOS 13 (concept)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad iOS 13 verbeteringen


Lees verder na de advertentie

Voor iPad-gebruikers is de volgende software-update er een om van te watertanden. In iOS 13 besteedt Apple namelijk volop aandacht voor de iPad, zo wijzen verschillende concrete geruchten uit. Een concept laat zien wat iOS 13 kan betekenen voor de iPad.

iPad iOS 13 verbeteringen

Van iOS 13 wordt al langer gezegd dat het een gigantische update wordt voor de iPad. Welke verbeteringen er komen, wordt steeds meer duidelijk. Deze week werd bijvoorbeeld bekend dat je de iPad Pro straks waarschijnlijk kunt bedienen met een muis. Ontwerper Guilherme Martins Schasiepen verbeeldt met een concept hoe dat eruit zou kunnen zien.

In het concept is de Magic Mouse gekoppeld aan de iPad. Hierop kun je tikken en vegen om verschillende taken uit te voeren, zoals snel switchen tussen apps. Ook ondersteunt de muis in zijn concept een verbeterd drag-and-drop, waardoor de iPad bijna aanvoelt als een Mac.


kooptip

Daarnaast zijn er concrete geruchten dat je er straks voor kunt kiezen om het venster van een app kleiner te maken. Nu zijn apps alleen in fullscreen-modus te gebruiken. In het concept van Martins Schasiepen is zo’n zwevende app een fractie kleiner en blijft het dock met apps in beeld. Dit betekent dat je sneller kunt schakelen tussen apps.

 

In zijn video demonstreert de ontwerper nog een andere interessante functie, die overigens niet gebaseerd is op geruchten. Hierbij sleep je een bestand naar de hoek van het scherm en krijg je een Mission Control-achtige weergave. Vanaf daar versleep je het bestand naar een andere app.

Verder ziet het ernaar uit dat er eindelijk een donkere modus naar iOS komt, zoals MacOS Mojave dat nu ook heeft.

Andere verbeteringen

Het zijn niet de enige verbeteringen die de iPad krijgt. Uit een recent lek blijkt bijvoorbeeld dat apps meerdere vensters kunnen hebben, zoals dat ook op macOS kan. Je kunt meerdere vensters tegelijk op je scherm zetten en ze verslepen om ze de voor jou perfecte plek te geven.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over iOS 13? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Behance.net