Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Nieuwe Apple-Dock maakt van je iPad een smart home hub’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Dock smart home


Lees verder na de advertentie

Apple maakt zich klaar om de wereld van smart home producten te bestormen. Het bedrijf werkt namelijk aan twee nieuwe smart home producten: een losse Dock voor de iPad en een apparaat dat in een compleet nieuwe categorie valt. Welke wil jij het liefst?

Smart home hub: iPad-Dock of nieuw product?

Betrouwbare Apple-journalist Mark Gurman schrijft dat Apple aan een Dock voor de iPad werkt, inclusief speaker. Klik je het scherm hieraan vast, dan verandert de iPad in een smart home display dat dient als hub voor je smart home apparaten. Zo hoef je geen los toestel te kopen: met het iPad-accessoire wordt het gemakkelijker om de Home-app te bedienen, FaceTime gesprekken te houden en meer. Bovendien wordt het accessoire los verkrijgbaar, waardoor je geen aparte, dure hub hoeft te kopen als je toch al een iPad hebt.

Overigens werkt Apple niet alleen aan Dock, maar ook aan een compleet nieuw apparaat dat als smart home hub dient. Eerder dit jaar heeft Gurman al geschreven dat het gaat om een toestel dat de Apple TV, iPad en HomePod combineert in één product. In dat geval moet je dus wél een los toestel kopen. Die zet je dan op een vaste plek in huis, zoals in je keuken, woonkamer of op je nachtkastje.

Het accessoire en het nieuwe apparaat staan dus los van elkaar. Welke optie uiteindelijk het daglicht ziet, is dus maar de vraag. Als er überhaupt een verschijnt, want vooralsnog werkt Apple alleen aan de prototypes. Gurman is in ieder geval hoopvol: de journalist verwacht dat het accessoire al in 2023 in de winkels ligt.

Pixel Tablet


kooptip

iPad Dock smart home

Het beste voorbeeld waarmee we Apple’s toekomstige smart home accessoire kunnen vergelijken, vinden we bij Google. Tijdens een event op 6 oktober kondigde dit bedrijf de Pixel Tablet aan. Dit is (zoals de naam al zegt) een nieuwe tablet voor Android-gebruikers, inclusief een bijbehorend accessoire: het Speaker Dock.

Met het Speaker Dock kun je de Pixel Tablet omtoveren van een simpele tablet tot een smart home display. Dit door ze aan elkaar vast te maken: het Dock heeft een magnetische aansluiting waaraan je de tablet kunt koppelen. De twee werken dan optimaal samen, want het Dock kan het toestel opladen, geluid afspelen en samen met het scherm als smart home hub dienen.

iPad-nieuws

Gurmans bericht is niet het enige grote iPad-nieuws van de maand. We verwachten namelijk dat Apple in oktober een reeks nieuwe producten uitbrengt. Onder andere de tiende generatie instap-iPad, evenals de iPad Pro 2022 met M2-chip. En iPadOS 16 komt er deze maand nog aan – de grote nieuwe update voor je iPad!

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de nieuwe iPads en accessoires worden uitgebracht? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!