Terug naar ‘Nieuwe Apple-Dock maakt van je iPad een smart home hub’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe Apple-Dock maakt van je iPad een smart home hub’

Door Annemiek Lourensen17 oktober 2022 10:543 min. leestijd0

Apple maakt zich klaar om de wereld van smart home producten te bestormen. Het bedrijf werkt namelijk aan twee nieuwe smart home producten: een losse Dock voor de iPad en een apparaat dat in een compleet nieuwe categorie valt. Welke wil jij het liefst?

iPad Dock smart home

Smart home hub: iPad-Dock of nieuw product?

Betrouwbare Apple-journalist Mark Gurman schrijft dat Apple aan een Dock voor de iPad werkt, inclusief speaker. Klik je het scherm hieraan vast, dan verandert de iPad in een smart home display dat dient als hub voor je smart home apparaten. Zo hoef je geen los toestel te kopen: met het iPad-accessoire wordt het gemakkelijker om de Home-app te bedienen, FaceTime gesprekken te houden en meer. Bovendien wordt het accessoire los verkrijgbaar, waardoor je geen aparte, dure hub hoeft te kopen als je toch al een iPad hebt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Overigens werkt Apple niet alleen aan Dock, maar ook aan een compleet nieuw apparaat dat als smart home hub dient. Eerder dit jaar heeft Gurman al geschreven dat het gaat om een toestel dat de Apple TV, iPad en HomePod combineert in één product. In dat geval moet je dus wél een los toestel kopen. Die zet je dan op een vaste plek in huis, zoals in je keuken, woonkamer of op je nachtkastje.

Het accessoire en het nieuwe apparaat staan dus los van elkaar. Welke optie uiteindelijk het daglicht ziet, is dus maar de vraag. Als er überhaupt een verschijnt, want vooralsnog werkt Apple alleen aan de prototypes. Gurman is in ieder geval hoopvol: de journalist verwacht dat het accessoire al in 2023 in de winkels ligt.

Pixel Tablet

iPad Dock smart home

Het beste voorbeeld waarmee we Apple’s toekomstige smart home accessoire kunnen vergelijken, vinden we bij Google. Tijdens een event op 6 oktober kondigde dit bedrijf de Pixel Tablet aan. Dit is (zoals de naam al zegt) een nieuwe tablet voor Android-gebruikers, inclusief een bijbehorend accessoire: het Speaker Dock.

Met het Speaker Dock kun je de Pixel Tablet omtoveren van een simpele tablet tot een smart home display. Dit door ze aan elkaar vast te maken: het Dock heeft een magnetische aansluiting waaraan je de tablet kunt koppelen. De twee werken dan optimaal samen, want het Dock kan het toestel opladen, geluid afspelen en samen met het scherm als smart home hub dienen.

iPad-nieuws

Gurmans bericht is niet het enige grote iPad-nieuws van de maand. We verwachten namelijk dat Apple in oktober een reeks nieuwe producten uitbrengt. Onder andere de tiende generatie instap-iPad, evenals de iPad Pro 2022 met M2-chip. En iPadOS 16 komt er deze maand nog aan – de grote nieuwe update voor je iPad!

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de nieuwe iPads en accessoires worden uitgebracht? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar