Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Primeur: iPad Air 4 krijgt randloos scherm mét Touch ID’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad Air 4 Touch ID


Lees verder na de advertentie

De volgende generatie iPad Air is waarschijnlijk een bijzondere. De tablet lijkt een volledig randloos ontwerp te krijgen, zoals we dat al kennen van de iPad Pro. Maar in plaats van dat je de iPad Air 4 ontgrendelt met je gezicht, doe je dat nog steeds met je vingerafdruk: Touch ID.

iPad Air 4 Touch ID

Dit blijkt uit een vermeende handleiding van een nog niet uitgebrachte iPad Air, die gedeeld is door Twitter-gebruiker DuanRui. De instructies zijn geschreven in het Spaans en tonen tekeningen van een nieuwe iPad Air. Die lijkt erg veel op de iPad Pro, met de smalle randen en het uitblijven van een thuisknop.

Maar er is dus een belangrijk verschil: de iPad die hier word getoond, heeft geen Face ID. Dit blijkt uit de instructies. In plaats daarvan wordt Touch ID gebruikt. De vingerafdrukscanner is verwerkt in de aan/uit-knop aan de bovenkant van de iPad Air. Op de tekening lijkt die knop ook een stuk langer te zijn.

Ook andere vernieuwingen worden bevestigd. Op de overige pagina’s verwijst de handleiding naar usb-c in plaats van Lightning. Verder zien we een Smart Connector aan de achterkant. Daarmee kun je de iPad Air aansluiten met het nieuwe Magic Keyboard.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

https://twitter.com/duanrui1205/status/1298842866962186240/?s=20

De instructies – die er authentiek uitzien – sluiten aan bij eerdere geruchten. Eerder werd er al gemeld dat de iPad Air 4 sprekend lijkt op de 11-inch iPad Pro. Ook het idee Touch ID in de aan/uit-knop is niet nieuw: de betrouwbare Apple-lekker @l0vetodream meldde het al eerder.

Release

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe iPad Air verschijnt. DigiTimes meldde eerder dat Apple de 10,8 -inch iPad Air in de tweede helft van 2020 lanceert. Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde ook een 10,8-inch iPad in de tweede helft van 2020, maar voegde daar niet aan toe dat het om een Air ging. Het minder betrouwbare MyDrivers kwam met een hele andere voorspelling: maart 2021.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe iPads? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!