Terug naar ‘Primeur: iPad Air 4 krijgt randloos scherm mét Touch ID’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Primeur: iPad Air 4 krijgt randloos scherm mét Touch ID’

Door Koen van Ekeren28 augustus 2020 09:342 min. leestijd0

De volgende generatie iPad Air is waarschijnlijk een bijzondere. De tablet lijkt een volledig randloos ontwerp te krijgen, zoals we dat al kennen van de iPad Pro. Maar in plaats van dat je de iPad Air 4 ontgrendelt met je gezicht, doe je dat nog steeds met je vingerafdruk: Touch ID.

iPad Air 4 Touch ID

Dit blijkt uit een vermeende handleiding van een nog niet uitgebrachte iPad Air, die gedeeld is door Twitter-gebruiker DuanRui. De instructies zijn geschreven in het Spaans en tonen tekeningen van een nieuwe iPad Air. Die lijkt erg veel op de iPad Pro, met de smalle randen en het uitblijven van een thuisknop.

iPad Air 4 Touch ID

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar er is dus een belangrijk verschil: de iPad die hier word getoond, heeft geen Face ID. Dit blijkt uit de instructies. In plaats daarvan wordt Touch ID gebruikt. De vingerafdrukscanner is verwerkt in de aan/uit-knop aan de bovenkant van de iPad Air. Op de tekening lijkt die knop ook een stuk langer te zijn.

Ook andere vernieuwingen worden bevestigd. Op de overige pagina’s verwijst de handleiding naar usb-c in plaats van Lightning. Verder zien we een Smart Connector aan de achterkant. Daarmee kun je de iPad Air aansluiten met het nieuwe Magic Keyboard.

De instructies – die er authentiek uitzien – sluiten aan bij eerdere geruchten. Eerder werd er al gemeld dat de iPad Air 4 sprekend lijkt op de 11-inch iPad Pro. Ook het idee Touch ID in de aan/uit-knop is niet nieuw: de betrouwbare Apple-lekker @l0vetodream meldde het al eerder.

Release

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe iPad Air verschijnt. DigiTimes meldde eerder dat Apple de 10,8 -inch iPad Air in de tweede helft van 2020 lanceert. Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelde ook een 10,8-inch iPad in de tweede helft van 2020, maar voegde daar niet aan toe dat het om een Air ging. Het minder betrouwbare MyDrivers kwam met een hele andere voorspelling: maart 2021.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe iPads? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

De nieuwste Apple producten voor een vast bedrag per maand. Nu bij Amac

• Abonnement met inruilgarantie
• Profiteer van lage maandlasten

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar