Terug naar ‘Nieuwe iPad Air 4 lijkt sprekend op 11-inch iPad Pro 2020’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iPad Air 4 lijkt sprekend op 11-inch iPad Pro 2020’

Door Koen van Ekeren20 augustus 2020 09:412 min. leestijd

De volgende generatie iPad Air lijkt een stuk meer op zijn duurdere Pro-variant. Dit meldt de Chinese website MyDrivers. Dit zou voor zowel het ontwerp als de eigenschappen gelden. De iPad Air 4 krijgt bijvoorbeeld een hetzelfde scherm zonder thuisknop, met usb-c en ondersteuning van het nieuwe Magic Keyboard.

iPad Air 4

iPad Air 4 in 2021

De iPad Air wordt gezien als het ideale tussenmodel. Die is een stuk geavanceerder dan de gewone iPad, maar veel betaalbaarder dan de Pro-modellen. Volgens het wisselend betrouwbare MyDrivers komt Apple in maart 2021 met een nieuw model: de iPad Air 4.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit zou de website gehoord hebben van buitenlandse bronnen. Eerder gingen er al geruchten dat Apple de volgende iPad Air veel dichter bij de iPad Pro brengt en dit wordt door hen bevestigd. Als we de uitspraken mogen geloven, is de volgende iPad Air een veredelde 11-inch iPad Pro 2020.

Gelijkenissen

Volgens de bronnen heeft de iPad Air bijvoorbeeld eveneens een slimme connector aan de achterkant om het nieuwe Magic Keyboard te ondersteunen. Dit iPad-toetsenbord beschikt over een trackpad, waardoor je de tablet bedient als een MacBook.

Verder maakt de iPad Air net als de Pro-variant de sprong van Lightning naar usb-c, meldt MyDrivers. Hiermee is de iPad Air straks veel geschikter om allerlei randapparaten op aan te sluiten, zoals een beeldscherm of externe schijf. Ook zou de Air worden voorzien van vier speakers en kun je hem configureren met een opslag van 128, 256 of 512 GB. Aan de binnenkant bevindt zich naar verluidt een krachtige A14-processor.

Ontwerp

En het uiterlijk dan? Er wordt gesproken van een 11-inch Liquid Retina-display – net zoals bij de kleinste iPad Pro. Nu heeft de iPad Air nog een scherm van 10,5-inch. Daarmee lijkt Apple de Air de behuizing van de huidige 11-inch iPad Pro te geven. Dit zou betekenen dat het scherm groter wordt, maar dat de iPad toch compacter is door de smallere randen. Dit komt vooral door het ontbreken van de thuisknop.

Toch is het nog onzeker of je de iPar Air 4 ontgrendelt met gezichtsherkenning: Face ID. De mysterieuze maar zeer betrouwbare Apple-lekker @L0vetodream beweerde eerder dat Apple Touch ID wil blijven gebruiken, maar dat de vingerafdrukscanner onder het scherm wordt geplaatst.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MyDrivers

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden