Terug naar ‘Nieuwe iPad Air 4 lijkt sprekend op 11-inch iPad Pro 2020’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iPad Air 4 lijkt sprekend op 11-inch iPad Pro 2020’

Door Koen van Ekeren20 augustus 2020 09:412 min. leestijd

De volgende generatie iPad Air lijkt een stuk meer op zijn duurdere Pro-variant. Dit meldt de Chinese website MyDrivers. Dit zou voor zowel het ontwerp als de eigenschappen gelden. De iPad Air 4 krijgt bijvoorbeeld een hetzelfde scherm zonder thuisknop, met usb-c en ondersteuning van het nieuwe Magic Keyboard.

iPad Air 4

iPad Air 4 in 2021

De iPad Air wordt gezien als het ideale tussenmodel. Die is een stuk geavanceerder dan de gewone iPad, maar veel betaalbaarder dan de Pro-modellen. Volgens het wisselend betrouwbare MyDrivers komt Apple in maart 2021 met een nieuw model: de iPad Air 4.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Dit zou de website gehoord hebben van buitenlandse bronnen. Eerder gingen er al geruchten dat Apple de volgende iPad Air veel dichter bij de iPad Pro brengt en dit wordt door hen bevestigd. Als we de uitspraken mogen geloven, is de volgende iPad Air een veredelde 11-inch iPad Pro 2020.

Gelijkenissen

Volgens de bronnen heeft de iPad Air bijvoorbeeld eveneens een slimme connector aan de achterkant om het nieuwe Magic Keyboard te ondersteunen. Dit iPad-toetsenbord beschikt over een trackpad, waardoor je de tablet bedient als een MacBook.

Verder maakt de iPad Air net als de Pro-variant de sprong van Lightning naar usb-c, meldt MyDrivers. Hiermee is de iPad Air straks veel geschikter om allerlei randapparaten op aan te sluiten, zoals een beeldscherm of externe schijf. Ook zou de Air worden voorzien van vier speakers en kun je hem configureren met een opslag van 128, 256 of 512 GB. Aan de binnenkant bevindt zich naar verluidt een krachtige A14-processor.

Ontwerp

En het uiterlijk dan? Er wordt gesproken van een 11-inch Liquid Retina-display – net zoals bij de kleinste iPad Pro. Nu heeft de iPad Air nog een scherm van 10,5-inch. Daarmee lijkt Apple de Air de behuizing van de huidige 11-inch iPad Pro te geven. Dit zou betekenen dat het scherm groter wordt, maar dat de iPad toch compacter is door de smallere randen. Dit komt vooral door het ontbreken van de thuisknop.

Toch is het nog onzeker of je de iPar Air 4 ontgrendelt met gezichtsherkenning: Face ID. De mysterieuze maar zeer betrouwbare Apple-lekker @L0vetodream beweerde eerder dat Apple Touch ID wil blijven gebruiken, maar dat de vingerafdrukscanner onder het scherm wordt geplaatst.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: MyDrivers

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden