Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Wacht je op een nieuwe iPad mini? Dan hebben we slecht nieuws

Auteur: Sheilla Rutten
2 reacties
iPad mini

De lancering van de nieuwe iPad mini was al enige tijd uitgesteld, en dat houdt nog even aan. Het blijkt dat je sowieso tot 2026 moet wachten voordat deze verschijnt.

Lees verder na de advertentie

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens ZDNet Korea is Apple-leverancier Samsung Display onlangs gestart met de ontwikkeling van 8-inch OLED-schermen voor de toekomstige iPad mini, waarbij de verwachting is dat de massaproductie ervan plaats gaat vinden in de tweede helft van 2025.

OLED voor de iPad mini en Air

De daadwerkelijke lancering van de iPad mini met OLED-scherm zal echter pas in 2026 zijn, al zeggen sommige bronnen dat het ook 2027 zou kunnen zijn. Je zult dus nog even moeten wachten op deze nieuwe variant.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het bedrijf Samsung Display levert momenteel al OLED-schermen voor de nieuwe iPad Pro. Daar zal in de toekomst de iPad mini dus bij komen. Daarnaast zal ook de iPad Air een OLED-scherm krijgen, zo meldt het rapport.

Al jaren geen nieuwe iPad mini

Sinds 2021 heeft dit tablet-model geen grote update meer gehad. Dat komt deels omdat Apple wat betreft de release geen duidelijke tijdlijn meer aanhoudt. De laatste versie is de iPad mini 6, die destijds een compleet redesign kreeg. In de afgelopen jaren zijn er meerdere geruchten geweest over zijn opvolger, maar tot dusver laat de lancering nog steeds op zich wachten.

Tegenvallende verkoopcijfers

Apple heeft met haar mini-modellen niet enorm veel succes gehad. Zo is de iPhone mini 13 wegens tegenvallende verkoopcijfers opgeheven. De iPhone 14 en de iPhone 15 kwamen allebei in de modellen Plus, Pro en Pro Max, maar van een iPhone mini was de afgelopen jaren geen sprake meer.

Ook de iPad mini is niet erg populair: die was in 2023 goed voor slechts 16% van de totale iPad-verkoop. Het is dus niet gek dat Apple zijn focus heeft liggen op andere modellen. We zullen in ieder geval dus sowieso nog geduld moeten hebben tot 2026.