Terug naar iPad 2022: deze vreemde keuzes van Apple snappen we écht niet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad 2022: deze vreemde keuzes van Apple snappen we écht niet

Door Ward Edema20 oktober 2022 10:043 min. leestijd0

Apple heeft deze week de iPad 2022 en iPad Pro 2022 aangekondigd, maar er zijn bij deze nieuwe modellen heel wat vreemde keuzes gemaakt. Wij zetten ze op een rij.

iPad 2022 keuzes

iPad 2022 en iPad Pro 2022

Er is deze oktober geen Apple-event, maar dat betekent niet dat er geen nieuws is! Eerder deze week kondigde Apple namelijk de nieuwe iPad 2022 en iPad Pro 2022 aan. Eerstgenoemde is helemaal vernieuwd, met een design zonder thuisknop, hippe kleurtjes, een usb-c-poort en een volledig nieuw Magic Keyboard Folio.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De iPad Pro krijgt een wat subtielere upgrade. Zo maakt hij de sprong van de M1- naar de M2-chip, en heeft hij nu ondersteuning voor WiFi 6E en Bluetooth 5.3. Daarnaast ondersteunt de Apple Pencil nu ‘Hover’, waarbij je op het scherm kunt zien waar je Pencil terechtkomt nog voordat je gaat tekenen.

Vreemde keuzes iPad 2022: oude Apple Pencil

iPad

Al die vernieuwingen zijn natuurlijk meer dan welkom, maar bij sommige veranderingen van de nieuwe iPads hebben we wel wat vraagtekens. De nieuwe iPad 2022 heeft nu dezelfde vlakke zijkanten als de iPad mini, iPad Air en iPad Pro. Maar waar die modellen op de zijkant een magnetische aansluiting hebben voor de Apple Pencil 2, ontbreekt die aansluiting op de nieuwe ‘normale’ iPad.

Je moet het dus nog steeds doen met de Apple Pencil met Lightning-aansluiting. Nu is dat op zich geen ramp, ware het niet dat de iPad nu een usb-c-aansluiting heeft. Dit betekent dat je de Apple Pencil niet kunt koppelen of opladen zonder een adaptertje. En die adapter zit alleen bij de Apple Pencil 1 als je hem nu koopt – heb je hem al eerder gekocht, dan moet je de adapter los afrekenen voor € 10. Zucht.

Horizontale FaceTime-camera

iPad 2022

De iPad 2022 heeft voor het eerst een selfiecamera die aan de bovenkant zit als je de iPad horizontaal houdt. Hierdoor ben je beter in beeld als je de iPad op een toetsenbord gebruikt of in een houdertje zet. Hier vroeg men al jaren om, dus dat is een pluspuntje voor Apple.

Helaas heeft Apple ook de keuze gemaakt om deze nieuwe positie voor de camera dan weer niet door te voeren op de iPad Pro 2022. Waarom? Wie zal het zeggen … maar als je goed in beeld wilt zijn, moet je de Pro dus nog even verticaal vasthouden.

Magic Keyboard Folio

Met de komst van het nieuwe Magic Keyboard Folio voor de iPad 2022 zijn er nu wel érg veel magnetische covers voor de iPad. Dit is de lijst: Smart Keyboard, Smart Keyboard Folio, Smart Cover, Smart Folio, Magic Keyboard en Magic Keyboard Folio. Volg jij het nog?

En over dat nieuwe toetsenbord: die heeft functietoetsen. Dat is voor het eerst op de iPad, en daar werd al jaren om gevraagd. Maar het duurdere Magic Keyboard voor de iPad Air en iPad Pro? Die moet het nog steeds doen zónder functietoetsen. Logisch, toch?

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPad 2022
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar