Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘Dit zijn de 3 nieuwe iPads van 2019’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad koopadvies 2018


Lees verder na de advertentie

Zoals het er nu naar uitziet brengt Apple in 2019 drie nieuwe iPad-modellen uit. Dat beweert de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo. Bij Apple kun je op dit moment drie iPad-modellen kopen – de iPad, de iPad Pro en de iPad mini – en die krijgen dit jaar allemaal een opvolger.

iPad 2019 geruchten

iPad 2019

Apple’s ‘gewone’ iPad, de iPad 2018, krijgt een opvolger in de vorm van de iPad 2019. De iPad 2018 heeft een scherm van 9,7 inch en over de iPad 2019 wordt gezegd dat deze een 10,2-inch scherm krijgt. Het zou heel goed kunnen dat de iPad in totaal even groot blijf als voorheen, maar dat de randen eromheen smaller worden. Een groter deel van de voorkant bestaat zodoende uit scherm.

iPad mini 5 + iPad Pro

Rondom de iPad mini is het lange tijd stil gebleven: de laatste kleine iPad verscheen in 2015 en niemand had nog een opvolger verwacht. Maar de laatste tijd is de geruchtenmachine weer vol op stoom, en ook Kuo meent dat er een nieuwe mini komt, de iPad mini 5. Die zal vooral een heel stuk sneller zijn dankzij een verbeterde processor. Lees ook ons artikel 5 redenen om je te verheugen op de iPad mini.


kooptip

Als laatste in de rij is er ook nog de iPad Pro. Die heeft vorig jaar een complete gedaanteverwisseling ondergaan, met een voorkant die een en al scherm is en zonder thuisknop – net zoals bij de iPhone X. Dit jaar zijn er daarom geen opzienbarende veranderingen, maar Kuo treedt hierover verder niet in detail.

Wanneer?

Kuo doet geen uitspraken over wanneer we de nieuwe iPad-modellen kunnen verwachten. Het hoeft ook niet zo te zijn dat alle iPads tegelijkertijd verschijnen. De iPad Pro 2018 ligt nog maar enkele maanden in de winkels, dus het duurt waarschijnlijk nog zeker tot het najaar voordat die een opvolger krijgt. De iPad 2019 en de iPad mini 5 worden misschien al in het voorjaar aangekondigd. Naar verluidt geeft Apple op 25 maart de eerste keynote van dit jaar en anders zien we ze misschien in juni tijdens de WWDC, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars.

Kuo verwacht overigens een druk jaar voor Apple. Hij doet ook uitspraken over de belangrijkste verbeteringen van de 2019 iPhones en een MacBook Pro met een compleet nieuw design.