Terug naar iPad 2018 reviews: dit vinden recensenten van de goedkoopste iPad ooit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad 2018 reviews: dit vinden recensenten van de goedkoopste iPad ooit

Door Koen van Ekeren3 april 2018 15:494 min. leestijd0

Vorige week presenteerde Apple de iPad 2018, een nieuwe 9,7-inch iPad. Met zijn voordelige prijs en Apple Pencil-ondersteuning overweegt menig Apple-liefhebber de nieuwe iPad in huis te halen. Maar doe je daar ook goed aan? We geven je wat meer inzicht met een overzicht van iPad 2018 reviews.

iPad 2018 reviews

iPad 2018 reviews

De nieuwe 9,7-inch iPad – ook wel de iPad 2018 genoemd – is met een prijskaartje van €359 de goedkoopste iPad ooit. Het iOS-apparaat lijkt veel op zijn voorganger, maar er zijn twee belangrijke verschillen. Met zijn A10 Fusion Chip is hij krachtiger dan de iPad 2017 en het is de eerste niet-Pro iPad die de Apple Pencil ondersteunt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

9to5Mac

Dat het wel goed zit met de prijs van de nieuwe iPad, daar is iedereen het wel over eens. 9to5Mac plaatst wel een belangrijke kanttekening: de budgetvriendelijke iPad is niet compleet zonder de Apple Pencil. En die kost 99 euro …

Verder bespreekt de review vooral of de iPad 2018 het waard is om te upgraden. Heb je een iPad die ouder is dan de iPad Air 2? Dan moet je volgens de nieuwssite zeker upgraden; vooral dankzij de snelle A10 Fusion-processor voelt de nieuwe 2018 iPad aan als een flinke verbetering.

Bij de iPad Air 2 is het verschil een stuk minder groot. De samenwerking met de Apple Pencil en de betere ondersteuning van multitasking-functies in iOS 11 zijn de grootste verbeteringen. Heb je de iPad 2017? Dan kun je de nieuwe iPad beter overslaan, tenzij je absoluut een iPad met Apple Pencil-ondersteuning wilt. Voor bezitters van een iPad Pro is de iPad 2018 vooral een downgrade: niet doen dus.

Techradar

‘Apple zegt dat het een iPad is voor het onderwijs, maar eigenlijk is het voor alle gebruikers een indrukwekkende tablet’, oordeelt Techradar. ‘De nieuwe iPad is een van de meest betaalbare die ooit is geproduceerd, maar ondanks dat is hij doordrenkt met nieuwe functies van zijn machtigere broers en zussen’.

iPad 2018

AppleInsider

Met de iPad 2018 hoopt Apple meer grip te krijgen in de onderwijstechnologie, maar AppleInsider heeft daar zijn twijfels over. ‘De iPad gaat het onderwijs niet revolutioneren. Het is niet goedkoop genoeg voor onderwijsinstellingen die al te maken hebben met te krappe budgetten, en nog belangrijker: het maakt de educatieve content niet goedkoper’.

Toch geeft de website de iPad, vooral door de ondersteuning van de Apple Pencil, een score van 4,5 uit 5. Bezitters van de iPad Air 2 of ouder en de 9,7-inch iPad Pro zouden er goed aan doen om te upgraden. Bij de iPad Air 2 en 9,7-inch iPad Pro verlies je dan wel het gelamineerd scherm, maar de betere prestaties maken de upgrade waard.

CNET

‘Deze iPad is niet ongelooflijk spannend. Maar wel behoorlijk goed’. CNET is te spreken over ‘de iPad voor iedereen’, zoals het de iPad 2018 betitelt. ‘Ten opzichte van zijn voorganger voegt de nieuwe iPad niet heel veel toe. Want de iPad was al een uitstekende tablet. En toch is het nu een betere koop dan ooit’, schrijft CNET, verwijzend naar het voordelige prijskaartje. De nieuwssite geeft de nieuwe iPad het rapportcijfer 8,6.

Venturebeat

‘Oké voor scholen, goed voor iedereen’, kopt Venturebeat. De website vindt de iPad 2018 niet keynote-waardig, maar vooral een ‘persbericht-product’. ‘Hij voelt hetzelfde aan als zijn voorganger, ondanks zijn nieuwe processor en Apple Pencil-ondersteuning’. Toch noemt Venturebeat de iPad vanwege zijn prijs ‘Apple’s beste instap-iPad tot nu toe’.

Venturebeat denkt dat de meeste mensen bijna niet om de nieuwe iPad heen kunnen. ‘De iPad komt voor de meeste mensen dicht genoeg in de buurt van de iPad Pro om een slimmer alternatief te zijn. En voor bestaande iPad-gebruikers bestaat er geen twijfel over dat het model aanzienlijk beter is dan de drie tot vier jaar oude apparaten, die bijna aan vervanging toe zijn.’

Lees ook ons dossier iPad 2018.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar