Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

iOS 18: welke iPhones kunnen niet meer updaten?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Welke iPhones iOS 18

iOS 18 zit vol nieuwe functies, maar om ze te gebruiken, heb je wel een iPhone nodig die de update ondersteunt. Welke iPhones kunnen (niet) updaten naar iOS 18?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18

iOS 18 is de volgende grote update voor het besturingssysteem van de iPhone. Apple kondigde hem aan op maandag 10 juni, tijdens de jaarlijkse WWDC-keynote. Daar werden ook meteen alle nieuwe functies onthuld! Een greep uit de mogelijkheden: met iOS 18 kun je apps vergrendelen, de zaklamp verwijderen, de icoontjes en widgets op je thuisscherm naar je hand zetten en nog veel meer.

kooptip

De iPhone 15 nu tot ‚ā¨7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot ‚ā¨7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wil je al die nieuwe functies gebruiken, dan heb je wel een iPhone met iOS 18 nodig. Maar wanneer Apple een grote nieuwe update uitbrengt, zijn er meestal een handvol modellen die deze niet meer kunnen installeren. Zij krijgen dan alleen nog maar beveiligingsupdates. Je kunt de toestellen dus wel veilig blijven gebruiken, maar je krijgt geen nieuwe functies meer. Welke iPhones komen te vervallen met iOS 18?

Welke iPhones kunnen niet updaten naar iOS 18?

Apple gooit het dit jaar over een andere boeg: alle iPhones die iOS 17 ondersteuning hebben, kunnen ook updaten naar iOS 18. Er is dit jaar dus geen enkel toestel dat buiten de boot valt. Alleen de iPhones die ook al niet konden updaten van iOS 16 naar iOS 17, kunnen dit nu uiteraard ook niet.

De volgende iPhones hebben wel iOS 18 ondersteuning:

Hoewel je al deze iPhones kunt updaten naar iOS 18, moeten de meeste modellen toch nog een grote feature missen. Het gaat om ‘Apple Intelligence‘: een nieuwe AI-feature die Apple ook tijdens de WWDC heeft aangekondigd en waarvoor je iOS 18 nodig hebt. De iPhone 15 Pro (Max) wordt het enige model dat deze feature ondersteunt, al zal de aankomende iPhone 16 line-up vast ook van de partij zijn.

Release

Heeft jouw iPhone geen ondersteuning meer, maar wil je nog wel updaten naar iOS 18, dan heb je nog genoeg tijd om een nieuw toestel te kopen. De update komt pas in het najaar van 2024 uit. Waarschijnlijk rond september, rond de release van de iPhone 16. Tot die tijd zal Apple de update nog volop testen.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 18, zoals over de releasedatum? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iOS 18 Academy