Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 18 wallpaper: zo krijg je nu al de nieuwe iPhone-achtergrond

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
iOS 18 wallpaper

iOS 18 introduceert niet alleen een heleboel nieuwe functies, maar ook een nieuwe achtergrond voor je iPhone. Daarvoor hoef je echt niet te wachten tot de update uit is: je kunt nu al de iOS 18 wallpaper downloaden! Hier vind je hem.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18 wallpaper

Er verschijnt ieder jaar een grote update voor het besturingssysteem van de iPhone, en ieder jaar wordt deze vergezeld met een officiële wallpaper van Apple. De laatste jaren worden dat er echter steeds meer. Terwijl het bedrijf er voorheen steeds eentje uitbracht, introduceerde iOS 17 in 2023 er voor het eerst twee: een lichte en donkere versie van dezelfde wallpaper.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Met iOS 18 overtreft Apple alle verwachtingen voor de nieuwe wallpaper. Zo zijn er niet twee, niet drie, maar wel acht (!) nieuwe achtergronden voor je iPhone. Het ontwerp is voor alle wallpapers hetzelfde: een abstracte kronkeling met verschillende vlakken – het heeft iets weg van het Siri-logo. Maar alle acht wallpapers hebben een andere kleuropstelling. Zo is er een paarse, roze, gele en ‘azure’ (groenblauwe) versie van de wallpaper, en die vier zijn er in zowel lichte als donkere versies. Acht in totaal dus!

iOS 18 wallpaper downloaden

De iPhone-update met alle nieuwe iOS 18-functies is nog niet uit, maar je kunt nu al alle versies van de iOS 18 achtergrond downloaden – of je kiest enkel je favoriet uit. Hieronder vind je alle opties. Voor de beste kwaliteit tik je eerst op de bijbehorende knop onder de afbeelding: je browser stuurt je dan naar een nieuwe webpagina, waar de afbeelding in hoge kwaliteit pronkt. Vervolgens leg je je vinger op de wallpaper, houd je hem even vast en kies je ‘Bewaar in foto’s’. Je vindt de wallpaper dan terug in de Foto’s-app.

Dit zijn alle iOS 18 wallpapers:

Heb je een of meer wallpapers gedownload? Dan moet je nog je iPhone-achtergrond veranderen. Bij het kiezen van een thema ga je dan voor ‘Foto’s’ en kies je de betreffende wallpaper uit je fotobibliotheek. Extra tip: je kunt ook één van de iOS 18 wallpapers gebruiken voor je lockscreen, en een andere voor je thuisscherm.

iOS 18 release

Met iOS 18 hoef je de wallpapers niet eens te downloaden: ze staan dan alle acht standaard op je iPhone. Eentje daarvan instellen als achtergrond is dan ook een stuk gemakkelijker. Maar daarvoor heb je voorlopig nog geduld nodig, want iOS 18 verschijnt waarschijnlijk pas in september of oktober van dit jaar. Pas dan kun je de update dus installeren.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 18, zoals over de releasedatum? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iOS 18 Academy