Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

‘Apple stopt tijdelijk ontwikkeling iOS 18’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 18 gestopt

Naar verluidt heeft Apple tijdelijk de ontwikkeling van iOS 18 gestopt. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iOS 18 en andere besturingssystemen van Apple? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18 gestopt

iOS 18 wordt het volgende besturingssysteem voor de iPhone. Apple is de laatste tijd volop bezig om de software te ontwikkelen, inclusief alle nieuwe functies. Zo werd vorige maand nog de eerste grote mijlpaal bereikt: de eerste versies van ‘Crystal’ (de codenaam voor iOS en iPadOS 18) en ‘Glow’ (de codenaam voor macOS 15) waren toen afgerond. Maar inmiddels blijkt dat ze nog niet aan Apple’s eisen voldoen.

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De besturingssystemen hebben nog te veel bugs, systeemfouten en andere problemen, zo schrijft Mark Gurman van Bloomberg. Volgens hem zouden er nog te veel ‘ontsnappingen’ zijn – bugs die tijdens de testfase niet zijn opgemerkt. Vandaar er tijdelijk niet aan nieuwe functies wordt gewerkt: ontwikkelaars moeten zich de komende tijd richten op het perfectioneren van de huidige software, niet op het ontwikkelen van nieuwe functies. Gurman heeft het over een pauze van bijna twee weken.

iOS 18 release uitgesteld?

De pauze heeft hoogstwaarschijnlijk geen invloed op de release van het besturingssysteem. Het is immers niet de eerste keer dat Apple hun prioriteiten bijstelt, en mogelijk betekent het dat ontwikkelaars zich later in het proces juist minder met bugs bezig hoeven te houden. Dus nee, iOS 18 wordt (nog) niet uitgesteld. In het ergste geval krijgt de eerste versie van iOS 18 slechts een handvol nieuwe features, en volgt de rest pas in daaropvolgende updates als iOS 18.1.

Wel moet je nog geduld hebben: iOS 18 verschijnt volgend jaar pas. Een eerste indruk krijgen we tijdens de WWDC, een jaarlijkse software-conferentie waar Apple hun nieuwste besturingssystemen presenteert. De officiële release volgt pas in september. Apple heeft dus nog meer dan genoeg tijd om de puntjes op de i(OS) te zetten.