Terug naar Deze iPhone-functies worden nóg beter met iOS 17
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze iPhone-functies worden nóg beter met iOS 17

Door Annemiek Lourensen25 mei 2023 10:372 min. leestijd0

Met iOS 17 krijgt je iPhone er weer volop nieuwe functies bij, maar naar verluidt staat de software-update vooral in het teken van verbeterde functies en apps. Wat kun je verwachten? Dit weten we al.

iOS 17 nieuwe functies

iOS 17: verbeterde functies

Het bericht over verbeterde functies in iOS 17 komt van de doorgaans goed geïnformeerde Apple-kenner Mark Gurman, die onder andere naar AirPlay wijst. Volgens hem werkt Apple samen met hotels om deze functie toegankelijker te maken. Zo is het op moment van schrijven onmogelijk om video’s of audio te streamen naar tv’s of speakers die niet van jou zijn. Tenzij je een Apple TV meeneemt, maar voor de meeste vakantiegangers is dit geen optie. Met iOS 17 moet hier verandering in komen.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Ook verwacht Gurman verbeteringen voor SharePlay, Zoek mijn en de Wallet-app, al gaat hij hier verder amper op in. Wel benadrukt hij dat de Wallet-app ‘significante verbeteringen krijgt’. Plus dat Apple plannen heeft om de locatievoorzieningen in de Zoek mijn-app te verbeteren.

Alles over iOS 17

Hoewel iOS 17 dus in het teken van probleemoplossingen en prestatieverbeteringen staat, krijgt je iPhone er ook wat nieuwe functies bij. Zo verwachten we in ieder geval sideloading, maar ook interactieve widgets voor het thuisscherm en een compleet nieuwe Apple-app. Benieuwd wat er nog meer aankomt? Bekijk dan welke nieuwe functies in iOS 17 al zijn gelekt.

WWDC 2023

De iOS 17 release is pas later dit jaar, maar over minder dan twee weken wordt dit besturingssysteem al onthuld. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni vindt namelijk de WWDC 2023 plaats, en dit evenement wordt afgetrapt met een uitgebreid Apple-event. Daarin worden alle nieuwe software-updates aangekondigd – waaronder iOS 17 en macOS 14 – en we verwachten zelfs wat nieuwe productaankondigingen. Ook van de langverwachte Apple Reality.

Het Apple-event begint op maandag 5 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd, en bij iCreate houden we je dan op de hoogte van het laatste nieuws. Zo houden we een liveblog bij en zetten we alle aankondigingen op een rij. Houd tijdens de keynote daarom onze website in de gaten, en volg ons ook alvast op Twitter.

Wil je alle onthullingen van de WWDC 2023 liever in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Op de avond van het Apple-event versturen we namelijk ook een overzicht met daarin alle hoogtepunten van de WWDC!

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 17
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar