Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze iPhone-functies worden nóg beter met iOS 17

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Met iOS 17 krijgt je iPhone er weer volop nieuwe functies bij, maar naar verluidt staat de software-update vooral in het teken van verbeterde functies en apps. Wat kun je verwachten? Dit weten we al.

iOS 17: verbeterde functies

Het bericht over verbeterde functies in iOS 17 komt van de doorgaans goed geïnformeerde Apple-kenner Mark Gurman, die onder andere naar AirPlay wijst. Volgens hem werkt Apple samen met hotels om deze functie toegankelijker te maken. Zo is het op moment van schrijven onmogelijk om video’s of audio te streamen naar tv’s of speakers die niet van jou zijn. Tenzij je een Apple TV meeneemt, maar voor de meeste vakantiegangers is dit geen optie. Met iOS 17 moet hier verandering in komen.

Ook verwacht Gurman verbeteringen voor SharePlay, Zoek mijn en de Wallet-app, al gaat hij hier verder amper op in. Wel benadrukt hij dat de Wallet-app ‘significante verbeteringen krijgt’. Plus dat Apple plannen heeft om de locatievoorzieningen in de Zoek mijn-app te verbeteren.

Alles over iOS 17


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hoewel iOS 17 dus in het teken van probleemoplossingen en prestatieverbeteringen staat, krijgt je iPhone er ook wat nieuwe functies bij. Zo verwachten we in ieder geval sideloading, maar ook interactieve widgets voor het thuisscherm en een compleet nieuwe Apple-app. Benieuwd wat er nog meer aankomt? Bekijk dan welke nieuwe functies in iOS 17 al zijn gelekt.

WWDC 2023

De iOS 17 release is pas later dit jaar, maar over minder dan twee weken wordt dit besturingssysteem al onthuld. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni vindt namelijk de WWDC 2023 plaats, en dit evenement wordt afgetrapt met een uitgebreid Apple-event. Daarin worden alle nieuwe software-updates aangekondigd – waaronder iOS 17 en macOS 14 – en we verwachten zelfs wat nieuwe productaankondigingen. Ook van de langverwachte Apple Reality.

Het Apple-event begint op maandag 5 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd, en bij iCreate houden we je dan op de hoogte van het laatste nieuws. Zo houden we een liveblog bij en zetten we alle aankondigingen op een rij. Houd tijdens de keynote daarom onze website in de gaten, en volg ons ook alvast op Twitter.

Wil je alle onthullingen van de WWDC 2023 liever in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Op de avond van het Apple-event versturen we namelijk ook een overzicht met daarin alle hoogtepunten van de WWDC!