Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iOS 17

iOS 17: worden dit de nieuwe designs voor Gezondheid, Wallet en meer?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

Wallet, Gezondheid en meer krijgen naar verluidt compleet nieuwe designs in iOS 17. Wat er gaat veranderen? Dit concept laat het zien.

iOS 17: nieuwe designs voor Gezondheid, Wallet en meer

Volgende maand is het weer zover: de WWDC 2023 vindt dan plaats! Tijdens deze jaarlijkse conferentie onthult Apple traditiegetrouw de nieuwe besturingssystemen voor hun apparaten. Met dit jaar: onder andere watchOS 10, macOS 14 en iOS 17. Een aantal maanden later – rond de release van de iPhone 15 – vindt dan de officiële release plaats, zodat iedereen de nieuwe software-updates kan installeren.

Hoewel Apple nog geheim doet over welke nieuwe functies er met iOS 17 naar je iPhone komen, heeft het twitteraccount analyst941 al wat gelekt. De bron – die vorig jaar correct voorspelde dat de iPhone 14 Pro (Max) het Dynamic Island zou krijgen – beweert iOS 17 nu al deels te hebben gezien. Specifiek de ‘nieuwe’ apps voor Wallet en Gezondheid, evenals een nieuwe interface om de achtergrond van je iPhone aan te passen.


kooptip

Aan de hand van zijn eerste indruk heeft hij een iOS 17 concept gemaakt waarin deze nieuwe designs worden uitgelicht, en de resultaten bekijk je hieronder. Maar om het nog maar even te herhalen: dit zijn geen officiële afbeeldingen, maar renders die analyst941 zelf heeft gemaakt aan de hand van zijn bevindingen. Of iOS 17 er echt zo uit komt te zien, moet dus nog blijken. Maar wij worden er in ieder geval al enthousiast van.

iOS 17 concept

iOS 17 nieuwe designs

Naar verluidt krijgt de Wallet-app een ietwat nieuwe interface, met de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen kaarten en pasjes. Vanaf iOS 17 sorteer je ze namelijk in twee aparte tabbladen, zodat je niet meer tussen al je spaarkaarten naar je bankpas hoeft te zoeken. Volgens analyst941 krijgt Wallet zelfs een navigatiebalk onder in de app. Die is onderverdeeld in categorieën zoals ‘Cash’ en ‘Sleutels’ – voor nog wat meer overzicht.

iOS 17 nieuwe designs

Ook de Gezondheid-app krijgt een nieuw design, specifiek het onderdeel ‘Favorieten’. Op moment van schrijven is dit nog enigszins rommelig, met langwerpige tegels die onder elkaar staan en veel ruimte in beslag nemen. In de nieuwe versie worden ze echter vervangen door vierkanten. Die zijn een stuk kleiner, waardoor je in één oogopslag veel meer gezondheidsgegevens kunt bekijken.

iOS 17 nieuwe designs

Apple heeft ook plannen voor de interface waarin je een nieuwe iPhone-achtergrond kiest en personaliseert. Zo moet je in de huidige weergave steeds swipen om een nieuwe wallpaper te selecteren. En heb je heel wat achtergronden ontworpen, dan is dat nogal een gedoe.

Volgens analyst941 gaat dit design op de schop: je kunt straks meer dan negen opgeslagen achtergronden tegelijk bekijken en hier snel tussen navigeren. Hier kun je zelfs de volgorde van de achtergronden wijzigen of een specifieke wallpaper verwijderen, zodat je niet meer eindeloos hoeft te bladeren. En heb je een achtergrond waar je heel trots op bent? In dat geval kun je hem gewoon dupliceren of delen met anderen, zodat je vrienden er ook van kunnen genieten.

Meer over iOS 17

Hoewel de bovenstaande functies dus (nog) niet zijn bevestigd, worden wij er al enthousiast van. Jij ook? In dat geval is er nog veel meer om te bekijken, want dit is niet het eerste iOS 17 concept dat we hebben gezien.

Overigens hoeven we niet meer lang op het echte werk te wachten, want op maandag 5 juni zal Apple het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone uitgebreid presenteren. Wil je tot die tijd op de hoogte worden gebracht van de laatste geruchten over de software-update? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!