Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iOS 17

Dit iOS 17-concept moet je écht even zien

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 concept


Lees verder na de advertentie

Dit najaar komt iOS 17 uit en iedere iPhone-eigenaar is benieuwd naar de nieuwe functies van deze update. Hoe ziet iOS 17 eruit? Daarover weten we nog maar weinig. Maar we hopen dat Apple eens kijkt naar een iOS 17-concept dat nu is opgedoken op social media. Hieronder vertellen we daar alles over.

iOS 17 concept

Gisteren hebben we onze eerste glimp opgevangen van hoe iOS 17 er mogelijk uit gaat zien. Met dank aan Parker Ortolani, want op zijn Twitter-account heeft hij een zelfgemaakt concept van de aankomende software geplaatst. Gaat Apple deze richting op, dan zal het geen revolutionaire update worden, maar zullen er vooral details worden verbeterd. Zo kan iOS 17 mogelijk dieper ingaan op alle personalisatie-opties van iOS 16.

Maar laten we het even benadrukken: het gaat hieronder om een concept, niet de echte software waar Apple momenteel aan werkt. De maker is namelijk niet gelieerd aan Apple – maar zijn werk is zo indrukwekkend, dat je je bijna zou vergissen. Er zitten namelijk best wat geniale ideeën in die we graag terug zouden zien op de iPhone. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

1. Nieuwe widgets voor het thuisscherm


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

iOS 17 concept thuisscherm

De nieuwe widgets voor het vergrendelscherm waren het hoogtepunt van iOS 16, maar staan de widgets op het thuisscherm dan centraal in iOS 17? Als het aan Ortolani ligt wel. Zo zou de software nieuwe widgets kunnen introduceren die niet zo statisch zijn. En een aantal daarvan kan Apple rechtstreeks van het vergrendelscherm plukken.

En dan is er nog Live Activiteiten. Deze functie wordt momenteel alleen weergegeven op het vergrendelscherm – op het thuisscherm heb je er niets aan. Zou het thuisscherm in iOS 17 hier wel een plekje voor hebben?

2. En het vergrendelscherm dan?

iOS 17 concept

Waarschijnlijk kun je het vergrendelscherm straks nóg verder naar je hand zetten, wellicht door nieuwe widgets en lettertypes. En hoe tof zou het zijn als je online unieke fonts voor het vergrendelscherm kunt downloaden? Of om je eigen vergrendelscherm met een ander te delen, zodat iedereen ‘m kan gebruiken? Voor je het weet, ontstaat er een hele handelsmarkt in vergrendelschermen.

3. Update voor notificaties

iOS 17 concept

Ortolani gelooft dat de notificatiemeldingen meer gaan lijken op het Dynamic Island. Dat wil zeggen: pilvormig en ronder. Maar in zijn concept zien we ook dat de doorzichtigheid van de meldingen een rol gaan spelen. Oftewel: hoe doorzichtiger de notificatie, hoe ouder dit bericht is. Daarentegen is de meest recente melding nog volledig verkleurd. En, ben jij al fan van deze look?

4. Siri als ultieme stemassistent

Siri

Siri zit verstopt in alle Apple-apparaten, maar de slimme spraakassistent heeft nog steeds zijn beperkingen. Daarom reiken veel gebruikers naar een alternatief als Google, maar ook concurrenten als Alexa en inmiddels zelfs Bing zijn geliefd. Apple moet dus flink aan de bak, wil Siri de markt veroveren.

Daarom vroeg Ortolani zich af: hoe kan Siri worden verbeterd? Nou, bijvoorbeeld door de assistent te verplaatsen naar het Dynamic Island. Wanneer je Siri dan oproept, verschijnt de assistent in het balkje. Visuele aanwijzingen laten daar dan zien dat de assistent aan het luisteren is en wat je zoal hebt gevraagd.

Nog meer iOS 17 concepten

Overigens is Ortolani’s creatie niet het enige iOS 17-concept dat momenteel de ronde doet op social media. Neem bijvoorbeeld dit YouTube-filmpje van Concept Central. Dit concept is zelfs viral gegaan, met op moment van schrijven meer dan 1,7 miljoen weergaven. Ook benieuwd naar deze ideeën over iOS 17? Bekijk het filmpje hieronder.

iOS 17: de grote iPhone-update van dit jaar

iOS 17 wordt de grote iPhone-update van dit jaar, met allerlei nieuwe functies en verbeteringen. We verwachten dat Apple iOS 17 onthult tijdens de WWDC begin juni. Halverwege september kan iedereen de update installeren.

Wil je als eerste horen wat de iOS 17 release date is? En ontdekken wat alle nieuwe functies zijn? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!