Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 17 Gezondheid: dit is er nieuw in deze Apple-app

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 gezondheid


Lees verder na de advertentie

iOS 17 is de grote iPhone-update van dit jaar. Het brengt allerlei vernieuwingen met zich mee, waaronder voor de Gezondheid-app. Hieronder hebben we alles op een rij gezet: dit is er nieuw in Gezondheid in iOS 17.

iOS 17: geestelijke gezondheid

Vanaf iOS 17 besteedt Apple ook aandacht aan je geestelijke gezondheid. Zo kun je in de Gezondheid-app voortaan dagelijks je gemoedstoestand vastleggen. De app beeldt dit vervolgens uit met passende kleuren, vormen en animaties. Doe je dit consistent, dan krijg je na verloop van tijd meer inzicht in je mentale gesteldheid. De app laat zelfs zien wat hier invloed op heeft, zodat je indien nodig je levensstijl erop aan kunt passen.

Om je gemoedstoestand vast te leggen, doe je het volgende:

 • Open de app Gezondheid.
 • Tik rechtsonder op ‘Gegevens’.
 • Kies ‘Geestelijk welzijn’.
 • Tik op ‘Gemoedstoestand’.

Vragenlijst

In de sectie over je geestelijk welzijn vind je vragenlijsten die kunnen helpen om angst- en depressiegevoelens op te sporen. De bijbehorende vragen gaan vooral over hoe je je de afgelopen week hebt gevoeld. Vul je ze in, dan vertelt de app daarna of het nodig is om contact met een dokter op te nemen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Hier vul je de vragenlijsten in:

 • Open de app ‘Gezondheid’.
 • Tik rechtsonder op ‘Gegevens’.
 • Ga naar ‘Geestelijk welzijn’.
 • Scrol naar beneden en tik op ‘Beantwoord vragenlijst’.

Schermafstand

Houd je je iPhone te dicht bij je ogen, dan vergroot dat de kans op zichtbeperkingen als bijziendheid. De nieuwe functie Schermafstand helpt hierbij: activeer je de functie, dan controleert de camera van je toestel de afstand tot je scherm. Houd je je toestel langdurig binnen een afstand van dertig centimeter tot je ogen, dan stuurt je iPhone een waarschuwing.

Zo schakel je Schermafstand in of uit:

 • Open de app ‘Instellingen’.
 • Ga naar ‘Schermtijd’.
 • Kies ‘Schermafstand’.
 • Zet de schakelaar aan of uit.

Overigens houdt de Apple Watch voortaan ook rekening met je zicht. Zo zie je in de Gezondheid-app hoeveel daglicht je per dag hebt gezien – de data kun je gewoon aflezen op je iPhone. De functie is vooral gericht op kinderen en Apple hoopt hiermee de kans op beperkingen als bijziendheid en myopie te verkleinen.

Medicijnen

Gebruik je de Gezondheid-app om je medicijnen consistent in te nemen, dan krijg je telkens een melding wanneer het zover is. Maar soms vergeet je het alsnog. Of je neemt je medicijnen wel in, maar vergeet dit tegen je iPhone te zeggen.

In iOS 17 kun je instellen dat je nog een extra melding krijgt. Dit gebeurt dertig minuten na de eerste notificatie, mits je nog niet hebt aangegeven dat je je medicijnen hebt genomen. Ook kun je kritieke herinneringen instellen, zodat je de notificatie ook ziet of hoort wanneer je de Stille modus hebt ingeschakeld.

iPad & Gezondheid

Gezondheid

De Gezondheid-app was altijd exclusief voor de iPhone en Apple Watch, maar met iPadOS 17 vind je hem ook op de iPad. De tablet verzamelt uit zichzelf geen data over je gezondheid, maar laat hier wel alle data zien die je andere apparaten bij elkaar hebben gesprokkeld. De interface is verder identiek aan de iPhone-versie – het enige verschil is het grotere scherm. En alle nieuwe iPhone-functies die we hierboven hebben genoemd, vind je ook op de iPad.

iOS 17: Gezondheid & meer

Gezondheid is niet de enige Apple-app met nieuwe functies in iOS 17. Ook dit staat er op je te wachten:

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iOS 17? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!