Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.6 bèta 2 is uit: dit kun je verwachten van de iPhone-update

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.6 bèta 1

Apple heeft weer een nieuwe testversie voor de volgende iPhone-update uitgebracht! Wat kun je verwachten van iOS 17.6 bèta 2?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.6 bèta 2

Hoewel iOS 18 binnenkort al verschijnt, kan Apple nog geen afscheid nemen van iOS 17. Zo kwam het bedrijf halverwege juni plots met de eerste testversie van iOS 17.6, de volgende tussentijdse update voor de iPhone. In het begin was die alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, de publieke bèta volgde in de dagen daarna.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Inmiddels is het begin juli en heeft Apple de eerste opvolger van de testversie uitgebracht: iOS 17.6 bèta 2. Vooralsnog kunnen alleen ontwikkelaars deze installeren. De publieke bèta volgt ook in dit geval later. Maar of je hem meteen wilt installeren …

Wat is er nieuw?

In iOS 17.6 bèta 1 waren geen nieuwe functies meer ontdekt, en voor iOS 17.6 bèta 2 geldt hetzelfde. Gek is dit niet: hoe meer tussentijdse updates Apple uitbrengt voor de huidige versie van het besturingssysteem, hoe minder minder nieuwe functies er nog over zijn. Met een update als iOS 17.6 zijn ze dus wel op.

Toch voelt je iPhone binnenkort weer zo goed als nieuw, want met iOS 18 krijgt hij er wel een heleboel functies bij! Een greep uit de mogelijkheden: met deze iPhone-update kun je apps vergrendelen, Siri een andere naam geven, het Bedieningspaneel aanpassen, kleuren van app-icoontjes aanpassen – noem maar op. Je krijgt er zelfs een compleet nieuwe Wachtwoorden-app bij! Helaas hebben we tóch nog een beetje pech, want de grootste iOS 18-functies komen níét naar de EU.

iOS 17.6 bèta 2 installeren?

iOS 17.6 komt waarschijnlijk pas over een aantal weken uit. Wil je de update voor die tijd proberen, dan kun je de bèta nu alvast installeren via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Hiervoor heb je wel een ontwikkelaarsaccount nodig – heb je die niet, dan moet je wachten tot de publieke bèta uit is.

Bedenk je overigens goed op welk toestel je de software wilt installeren. Doorgaans raden we dit alleen aan voor iPhones die ergens stof liggen te happen en die je niet constant gebruikt. Testversies als deze zitten meestal vol problemen en andere systeemfouten, dus dat beperkt je erg in het dagelijks levens.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 17.6, zoals over de releasedatum? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!