Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eindelijk: in iOS 18 kun je Siri een andere naam geven

Auteur: Sheilla Rutten
0 reacties

Vind je Siri geen leuke naam en gebruik je liever een andere term? In iOS 18 kun je Siri een andere naam geven. Wil je dus ‘hello computer’ kunnen zeggen, net zoals in Star Trek? Of iets anders specifieks? Lees dan verder!

Lees verder na de advertentie

Siri een andere naam geven

Sinds de bèta-versie van iOS 18 is onthuld, kunnen gebruikers volop genieten van het ontdekken en personaliseren van alle nieuwe functies. Een van die functies is Vocal Shortcuts (Spraakopdrachten in het Nederlands). Deze functie is ontworpen voor meer toegankelijkheid. Gebruikers kunnen specifieke woorden of zinnen invoeren die Siri begrijpt om snelkoppelingen uit te voeren en complexe taken te voltooien. Dit is bijvoorbeeld handig voor mensen met een spraakgebrek. Je kunt dit eenvoudig aanpassen in het Toegankelijkheid-menu.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

‘Hé Siri’ veranderen

Je kunt deze functie ook aanpassen om de activeringszin voor ‘Hé Siri’ te wijzigen naar iets dat je zelf leuker vindt. Hierdoor krijg je een meer gepersonaliseerde interactie met je iPhone. Volg onderstaande stappen om Siri een andere naam te geven.

  • Open de Instellingen-app.
  • Ga naar ‘Toegankelijkheid’ en vervolgens naar ‘Spraakopdrachten’.
  • Tik op ‘Configureer spraakopdrachten’ en volg de instructies.
  • Zoek in het menu ‘Kies taak’ naar ‘Siri’.
  • Voer jouw alternatieve zin in, bijvoorbeeld ‘hello computer’.
  • Zeg dit vervolgens ook drie keer hardop zodat je iPhone het geluid kan herkennen.

Na deze stappen kun je Siri activeren met jouw gekozen activeringszin.

‘Hé Siri’ aangepast? Je spraakopdracht vergt dan wel iets meer geduld

Heb je bovenstaande stappen gevolgd en dus Siri een andere naam gegeven? Dan kun je vanaf nu de Siri-functie activeren met jouw zin naar keuze. Al zul je met deze aanpassing wel iets meer geduld moeten hebben om daadwerkelijk je spraakopdracht te kunnen geven. Met ‌de standaardinstellingen voor Siri‌ kun je een hele zin zeggen, zoals ‘Hey ‌Siri‌, hoeveel graden is het?’. Dat werkt anders als je het hebt aangepast. Je moet dan je activeringszin zeggen, even een paar seconden wachten totdat Siri is geactiveerd, en dan pas je spraakopdracht geven.