Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.6 bèta 1 is uit: wat is er nieuw in de laatste iOS 17-update?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.6 bèta 1

Het lijkt erop dat iOS 17 nog één laatste update krijgt, want Apple verraste vannacht plots met iOS 17.6 bèta 1. Wat kun je verwachten van deze update?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.6 bèta 1

Apple is kennelijk nog niet klaar met iOS 17. Het bedrijf kwam vannacht plots met iOS 17.6 bèta 1: de eerste testversie voor de volgende iPhone-update. Vooralsnog is deze alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, de publieke bèta volgt waarschijnlijk ergens in de komende dagen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De kans is groot dat dit de allerlaatste iOS 17-update wordt. Apple heeft inmiddels namelijk al alles verklapt over iOS 18, de volgende grote update voor het besturingssysteem van de iPhone. En het lijkt erop dat alle nieuwe functies daarvoor zijn bestemd …

Wat is er nieuw?

Welke vernieuwingen iOS 17.6 naar je iPhone brengt, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Mogelijk zijn ze er niet eens: met latere, tussentijdse updates zoals deze is het meestal wel gedaan met de nieuwe functies. De kans is dan ook groot dat iOS 17.6 vooral in het teken staat van prestatieverbeteringen en het oplossen van fouten.

Zelfs als iOS 17.6 niets nieuws te bieden heeft, is er de komende tijd nog genoeg om naar uit te kijken. iOS 18 zit namelijk wél vol met nieuwe functies voor je iPhone! Zo kun je het thuisscherm nog verder personaliseren, kun je het bedieningspaneel naar je hand zetten, en komt er een compleet nieuwe Wachtwoorden-app. Benieuwd wat er nog meer nieuw is? Ontdek gauw de nieuwe functies die in iOS 18 naar je iPhone komen.

iOS 17.6 bèta installeren

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer iOS 17.6 verschijnt. Waarschijnlijk duurt het nog een paar weken, gezien dit pas de allereerrste bèta is. Meestal heeft Apple er een stuk of vijf nodig voordat het de update officieel uitbrengt. Naar verwachting verschijnt de update dan ook pas op zijn vroegst medio juli.

Heb je een ontwikkelaarsaccount en kun je niet meer wachten, dan kun je iOS 17.6 bèta 1 nu alvast installeren. Dit doe je via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Let wel op: installeer de bèta niet op een iPhone die je dagelijks gebruikt, maar op een toestel dat je niet meer nodig hebt. Testversies zitten doorgaans nog vol bugs en systeemfouten, wat in het dagelijks leven behoorlijk storend is.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 17.6, zoals over de releasedatum? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!