Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.2 bèta 4 voegt functie toe waar we al jaren op wachten

Auteur: Ward Edema
2 reacties
iOS 17.2 bèta 4

Apple heeft iOS 17.2 bèta 4 uitgebracht, en de belangrijkste nieuwe functie is er een waar we al lang op wachten. Dit is er nieuw.

Lees verder na de advertentie

iOS 17.2 bèta 4

Apple is hard bezig aan iOS 17.2, de laatste grote update voor de iPhone in 2023. En uit de vorige bèta’s is al gebleken dat er behoorlijk wat gaat veranderen. Zo komt er een nieuwe Dagboek-app, kun je de actieknop als vertaalknop gebruiken, zijn er nieuwe widgets voor Weer en Klok en kun je nummers in Apple Music toevoegen aan een favorietenlijstje. En er is nog veel meer.

iOS 17.2 nieuwe app

Maar in iOS 17 bèta 4 heeft Apple misschien wel de fijnste nieuwe functie tot nu toe toegevoegd. Het is nu namelijk mogelijk om het standaard notificatiegeluid – dat door ontzettend veel apps wordt gebruikt – te veranderen. Hèhè.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Meldingstoon in iOS 17

Je verandert het geluid gewoon in ‘Instellingen>Horen en voelen>Default Alerts’. De verandering wordt dan automatisch toegepast op alle apps die geen eigen notificatiegeluid hebben.

Eindelijk af van dat ‘Echo’-geluid!

De komst van de nieuwe functie is waarschijnlijk te danken aan de nodige kritiek die ontstond rondom iOS 17. In de update is het standaard notificatiegeluid namelijk veranderd, en het nieuwe toontje klinkt een stuk zachter dan de vorige. Met de nodige gemiste notificaties tot gevolg.

iOS 17.2 release

iOS 17.2 komt nog voor het einde van het jaar uit – ergens in december 2023 dus. Gezien Apple-medewerkers ook kerst moeten vieren, verwachten we de update in de eerste drie weken van de maand. iPadOS 17.2 komt op dezelfde dag uit, met dezelfde nieuwe functies. Wil je direct een seintje als de updates er zijn? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!