Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt iOS 17.1.2 uit: hierom moet je snel updaten

Auteur: Ward Edema
5 reacties
iOS 17.1.2

Apple heeft iOS 17.1.2 uitgebracht, en hoewel deze tussentijdse update geen nieuwe functies biedt, moet je tóch zo snel mogelijk updaten. Dit is waarom.

Lees verder na de advertentie

Apple brengt iOS 17.1.2 uit

Het is alweer de zesde tussentijdse update voor iOS 17 sinds de release van het besturingssysteem in september: iOS 17.1.2. Ditmaal gaat het niet om een update met nieuwe functies of een bugfixupdate, maar heeft Apple zich gericht op de beveiliging van je iPhone.

In voorgaande versies van iOS 17 zaten namelijk twee lekken in WebKit – dat is de software die Safari, andere browsers als Chrome, en browsers in apps aanstuurt. Hierdoor kon gevoelige informatie ingezien worden, en zelfs (kwaadaardige) code uitgevoerd worden. Volgens Apple zijn deze lekken in iOS 16.7.1 en daarvoor zelfs actief misbruikt.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 17.1.2: updaten dus!

Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk te updaten. Je doet dit in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Je kunt uiteraard ook wachten tot je iPhone de update uit zichzelf detecteert, maar dat duurt meestal wel een paar dagen.

Ook de iPad kun je bijwerken naar iPadOS 16.7.1. Op de Mac is macOS Sonoma 14.1.2 patch 2 beschikbaar. In beide updates worden dezelfde lekken gedicht als in iOS 17.1.2, en dus kun je je iPad en Mac ook maar beter zo snel mogelijk bijwerken.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!