Terug naar iOS 16 wishlist: deze functies heeft de iPhone echt nodig (volgens ons)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16 wishlist: deze functies heeft de iPhone echt nodig (volgens ons)

Door Laura Grootaarts26 april 2022 10:293 min. leestijd0

Over iets meer dan een maand vindt de WWDC plaats. Tijdens dit event onthult Apple alles over de grote iPhone-update van dit jaar, iOS 16. We weten nog niet welke nieuwe functies we mogen verwachten. Maar er zijn wel enkele functies waar we op hopen – en die volgens ons al lang aanwezig hadden moeten zijn op de iPhone! Dit is onze iOS 16-wishlist!

iOS 16 wishlist

1) Meer standaard apps

Sinds enkele jaren kun je zelf aangeven wat je standaard browser is. Tik je op een linkje in bijvoorbeeld WhatsApp of Mail, dan opent dat direct in deze browser en niet meer in Safari. Ook kun je instellen wat je favoriete Mail-app is. Wij zien dit graag ook bij andere app-soorten: stel bijvoorbeeld zelf je favoriete navigatie-, podcast- of camera-app in.

2) Een verbeterde Appbibliotheek

Sinds iOS 14 worden al je apps keurig opgeborgen in de Appbibliotheek, helemaal aan het einde van al je thuisschermen. Je kunt apps verwijderen van je thuisscherm want ze zijn terug te vinden in de bieb. Wat jammer is, is dat je de bibliotheek niet zelf in mag richten. De indeling van Apple is helaas niet zo intuïtief, dus zoek je je soms alsnog een ongeluk. Hopelijk biedt iOS 16 de vrijheid om de Appbibliotheek zelf in te richten. En misschien ook om die hele bibliotheek uit te zetten, want er zijn ook veel mensen die het nooit gebruiken.

3) Always-on vergrendel scherm

De Apple Watch heeft de laatste jaren een always-on display. Dit scherm gaat nooit op zwart en geeft altijd de meest relevante informatie weer. We zien het wel voor ons, een iPhone waarbij op het thuisscherm altijd de datum, de tijd en de weersomstandigheden zichtbaar zijn. Misschien is het niet geschikt voor alle toestellen omdat zoiets batterij slurpt. Maar de iPhone 13 Pro (Max) heeft een energiezuinig oled-scherm met ProMotion. Dat houdt in dat de beeldverversing ver kan worden teruggeschroefd.

4) Interactieve widgets

ios-16-concept-widgets-1024x1024

Een widget is een voorvertoning van een app die in één oogopslag de meest belangrijkste informatie toont, meteen op je thuisscherm. Widgets zijn over het algemaal nogal statisch. Het zou interessant zijn als de inhoud van een widget kon bewegen of verversen – overigens zijn er ook al hardnekkige geruchten over interactieve widgets in iOS 16.

5) Meer opties voor fotobewerking

Op de iPhone kun je vrij aardig al je foto’s bewerken, maar het kan natuurlijk altijd beter. We hopen dat Apple’s Foto’s-app op de iPhone wat mogelijkheden overneemt van de gelijknamige app op de Mac. Zo heb je op de Mac een retoucheer-gereedschap waarmee je heel eenvoudig kleine oneffenheden zoals stoffen en vlekjes wegpoetst. Ook fijn: op de Mac is het mogelijk om alle bewerkingen die je hebt toegepast op een foto, te kopiëren naar een andere foto. Zo bewerk je je foto’s allemaal in dezelfde stijl.

En een goed idee van onze lezers: een goede clean-up-functie. Hiermee kun je dan snel dubbele foto’s (of foto’s die sterk op elkaar lijken) opschonen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

6) Split View

De iPad heeft diverse opties voor multitasking, waaronder Split View. Dit houdt in dat er twee apps naast elkaar worden weergegeven. Op de iPhone heb je deze optie helaas niet, terwijl de Max-modellen van de laatste jaren er groot genoeg voor zijn. Zeker als je deze toestellen een kwartslag draait en vasthoud in landschapsmodus.

Onthulling van iOS 16

Binnenkort weten we welke nieuwe functies er deze herfst naar je iPhone komen: tijdens de WWDC onthult Apple iOS 16. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iOS 16? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar