Terug naar Oproep: welke nieuwe functies wil jij graag zien in iOS 16?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Oproep: welke nieuwe functies wil jij graag zien in iOS 16?

Door Annemiek Lourensen29 maart 2022 09:532 min. leestijd26

Elk jaar brengt Apple een update uit voor de iPhone, en in 2022 wordt dat iOS 16. We hebben nog maar een handjevol maanden te gaan voordat de eerste bèta verschijnt, dus bij iCreate zijn we alvast onze wishlist aan het samenstellen. Al zijn we vooral benieuwd naar onze lezers: welke nieuwe functies of verbeteringen wil jij graag zien in iOS 16?

Welke functies iOS 16

Welke functies in iOS 16?

Het is zeker dat we over een aantal maanden al wat van iOS 16 gaan zien. Elk jaar verschijnt er namelijk een nieuwe versie van het besturingssysteem voor de iPhone, en de eerste bèta hiervan wordt meestal uitgebracht na de jaarlijkse WWDC-keynote in juni. Na een aantal testen wordt de échte releasedatum doorgaans aangekondigd in september. Wat nog wel geheim is? Welke functies en verbeteringen bij deze update horen.

Toch zijn er al wat geruchten verschenen over de nieuwe update. Naar verluidt krijgen de app-icoontjes een compleet nieuw ontwerp, komt er een nieuw vergrendelscherm en komen er antwoordsuggesties in Messenger-apps. Bovendien zijn er wat screenshots gelekt waarin extra grote widgets te zien zijn, die ruimte maken voor kleine widgets. Zie je dit nog niet voor je? Krijg dan een beter beeld met ons iOS 16 concept.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Jouw wishlist voor iOS 16

De geruchten zijn veelbelovend, maar we weten zeker dat Apple nog veel meer in petto heeft voor de iPhone. Daarom zijn wij bezig met onze eigen wishlist, al zijn we vooral benieuwd naar de jouwe. Welke nieuwe functies of verbeteringen voor de iPhone wil jij graag zien in iOS 16? En aangezien de twee besturingssystemen op elkaar lijken, welke wensen heb je voor iPadOS 16? Laat het hieronder weten bij de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom iOS 16? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

26
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Ik heb de toegang tot mijn IPhone uiteraard beveiligd. In huis, op mijn eigen beveiligde WiFi-netwerk, is dat eigenlijk niet nodig. Ik zou het prettig vinden als de toegangsbeveiliging automatisch weg is als ik thuis ben, maar direct weer aan staat zodra ik buiten de deur ben. Ik ben me ervan bewust dat het een soort van luxe-probleem is en dito wens 😉

ige de haan
Lezer
ige de haan

Elke toegankelijkheids toevoeging is al mooi, maar in het bijzonder dat de opdrachten app beter zou werken en daarnaast de samenwerking met stembediening een feit zou zijn. VoiceOver kan ook echt nog wel wat verbeterd worden, dat dus.

Robin M
Lezer
Robin M

De mogelijkheid om apps vanaf onder te sorteren

Edwin
Lezer
Edwin

User permissies in de Woning app ( Homekit ) bv wie welke kamer of schakelaar mag bedienen.

Johan De Schrijver
Lezer
Johan De Schrijver

Waarom staat de cursor niet meteen in het zoekbalkje als je in de appstore een app wenst te zoeken ? Tip voor een latere ios versie.

Eric
Lezer
Eric

Het zou fijn zijn als je verschillende foto’s in een aparte map zet dat ze dan in de filmrol niet meer zichtbaar zijn.

Eric
Lezer
Eric

En dat er eindelijk een drag/drop systeem is voor muziek. iTunes blijft lastig voor de gemiddelde gebruiker

Corné
Lezer
Corné

Om verwijderde apps echt te kunnen verwijderen en dat deze niet meer zichtbaar zijn.

Mia
Lezer
Mia

foto’s laten zien over heel het scherm

Mirjam
Lezer
Mirjam

Heel graag zou ik de HDR functie op de iPhone 13 pro camera uit kunnen schakelen zoals voorheen met oudere modellen kon. In sommige gevallen is het erg onwenselijk on HDR altijd aan te hebben staan.

Monique
Lezer
Monique

goede clean up functie: dubbele fotos bestanden etc

Jos W
Lezer
Jos W

Ik zou graag per app de toegang tot de luidspreker willen kunnen blokkeren. Zo’n blokkade moet dan automatisch ook gelden voor advertenties die binnen die app worden afgespeeld.

Harm
Lezer
Harm

Ik zou graag meldingen op m’n Watch kunnen krijgen terwijl het scherm van de telefoon aan staat.

lezer
Lezer
lezer

LS. Graag zou ik zien dat de ‘Opdrachten app ” eenvoudiger wordt gemaakt mbt het invoeren van een opdracht . Helaas is het nu dat er te veel acties moeten worden ingevoerd om een opdracht te maken. Ik had voorheen al mijn KAKU ( klik aan klik uit ) opdrachten staan in de Kaku app welke met Siri makkelijk was te bedienen. Nu zijn alle opdrachten gemigreerd naar Opdrachten en helaas werkt niets meer!. Dus een goede uitleg die voor iedereen is te begrijpen. Nu is het allemaal te omslachtig en alleen voor zeer goede apple gebruikers te doen.

Theo Perriens
Lezer
Theo Perriens

Het zou fijn zijn om alle apps die op de achtergrond draaien op je iPhone in 1 keer uit het geheugen te wissen in plaats van stuk voor stuk omhoog te vegen.

Evert Jan Entzinger
Lezer
Evert Jan Entzinger

Ik zou graag een zoekfunctie bij de albums hebben, die ik kan gebruiken bij het opslaan.

Paul Harts
Lezer
Paul Harts

Ik zou eigenlijk maar één ding willen; de mogelijkheid om de AI te helpen als deze fouten blijft maken. Mijn dochter heeft een naam die 3% van alle Nederlandse meisjes heeft, en er zit een leesteken in, maar Apple kan het maar niet begrijpen. Ik heb haar naam nu 1.233 keer ingesproken en 1.232 keer overgetypt, en wat zou het fijn zijn als ik een stuk of 10 woorden de AI zou morgen trainen. Gekmakend, het ontbreken van deze mogelijkheid.

Rudy Keijzer
Lezer
Rudy Keijzer

Ik zou graag zien dat je alle apps, die op de achtergrond geopend zijn, ook in 1 keer allemaal tegelijk kan sluiten.

Plaag224
Lezer
Plaag224

Graag dat het volume beter te regelen is bij draadloze koptelefoons en niet dat het meest lage niveau nog steeds hard is en ja ik weet hoe het geluid werkt op een iPhone en iPad maar in bed rustig in slaap vallen is er niet bij met Apple

Jos W
Lezer
Jos W

Ik ook

Raoul
Lezer
Raoul

Alle apps in een keer afsluiten of Safari alles wissen in een keer.
Interval instellen tijdens workout

H. Scheijven
Lezer
H. Scheijven

Ik zou graag de volgende items graag toegevoegd willen hebben. 1: Een eigen MP3 muziek of riedeltje instellen als ringtone voor gebeld, geappt, ge-smsst, wekker, enz….. worden (die niet tijdgebonden is). 2: aparte volume instellingen voor meldingen, ringtone, en andere signalen. 3: Een optie om je telefoon maximaal tot 80% te laden. 4: andere data zoals sterfdag, huwelijksdag, jubileum in de agenda en agenda widget zichtbaar maken net zoals verjaardag met leeftijd/jaartal. 5: batterijpercentage continu zichtbaar in scherm rechtsboven. 6: bij “Focus” de stilte optie vanaf 1 minuut tot 999 dagen countdown instelbaar. 7: een optie bij “opdrachten” als de… Lees meer »

Haas De Henk
Lezer
Haas De Henk

Mijn iPhone maak ook gebruik van ICloud. Lastig is dat ik dit in sommige gevallen uit wil zetten maar is mij nog niet gelukt

N R
Lezer
N R

Ik zou het fijn vinden als je appjes bij elkaar kunt zetten binnen een map. Dus onderliggende “mappen”

Gerrie Kop
Lezer
Gerrie Kop

Ik zou graag in de vertaal app ook in het Nederlands vertaald wordt

Peter Heckers
Lezer
Peter Heckers

In de app “Kaarten” heb je de mogelijkheid om spelden te plaatsen, deze zijn alleen in het rood, het zou fijn zijn dat je ook spelden kan plaatsen in een andere kleur. Andere kleuren niet in plaats van de rode, maar extra kleuren erbij.