Terug naar ‘iOS 16 krijgt interactieve widgets (en die zien er zo uit)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 16 krijgt interactieve widgets (en die zien er zo uit)’

Door Laura Grootaarts3 februari 2022 13:162 min. leestijd0

Het duurt nog een tijdje voordat je iOS 16 op je iPhone kunt zetten. Welke nieuwe functies er in deze grote update zitten, blijft nog even een verrassing. Maar het lijkt erop dat één belangrijke vernieuwing al is uitgelekt: mogelijk krijgt iOS 16 interactieve widgets!

iOS 15 widgets

Al sinds iOS 14 kun je widgets op je thuisscherm zetten. Een widget is een kleine voorvertoning van een app die in één oogopslag de meest relevante informatie toont. Maar die widgets zijn nogal statisch. Al sinds de introductie van de widgets hebben iPhone-gebruikers daarom een belangrijk item op hun wensenlijstje staan: interactieve widgets. Oftewel, widgets waarvan de inhoud beweegt of ververst. Mogelijk krijgt iOS 16 interactieve widgets!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gelekt: iOS 16 interactieve widgets

iOS 16: interactieve widgets

Volgens het Twitter-account @LeaksApplePro werkt Apple intern aan een geheim project met de werktitel ‘InfoShack’. InfoShack is een extra grote widget waarin diverse kleinere widgets verzameld zijn, als een soort container. Deze kleine widgets in InfoShack lijken interactief te zijn. Er zijn al foto’s van naar buiten gekomen, en die maken het een en ander duidelijk.

  • Er is een Muziek-widget te zien met bedieningsknoppen, zodat je je muziek direct vanaf het thuisscherm kunt afspelen.
  • De Klok-app krijgt een interactieve stopwatch-widget.
  • De Berichten-widget laat zien hoeveel ongelezen berichten je nog hebt in bepaalde chats.

Maar hoe ziet dit er uiteindelijk uit op je thuisscherm? Wij hebben het voor je gevisualiseerd in ons eigen iOS 16 concept.

We weten niet zeker of de widgets beschikbaar komen voor alle iPhone- en iPad-modellen. Constant bewegende widgets vergen waarschijnlijk nogal wat van je batterij, mogelijk wordt het daarom beperkt tot bijvoorbeeld recentere iPhones en iPads.

iOS 16: wanneer weten we meer over de widgets?

Zoals altijd moet je een slag om de arm houden met dit soort berichten, zeker zo vroeg in het jaar. Maar zelfs als dit nep is, hopen we dat Apple meekijkt. Het zou de widgets een stuk nuttiger maken. Wanneer weten we of de interactieve widgets er daadwerkelijk gaan komen?

De nieuwe versie van iOS wordt traditioneel in september uitgebracht. Voordat het zover is, krijgen we eerst nog de officiële aankondiging tijdens Apple’s WWDC in de eerste helft van juni. Dan horen we wat de belangrijkste nieuwe iOS 16-functies zijn. In de zomer kun je de nieuwe opties dan al uitproberen, want dan brengt Apple een reeks iOS 16 bèta’s uit.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar