Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16 functies: nieuw vergrendelscherm, vensters en meer

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 16 nieuwe functies


Lees verder na de advertentie

iOS 16 krijgt een hele reeks nieuwe functies, als we Apple-analist Mark Gurman mogen geloven. Dit moet je weten over de grote iPhone-update.

iOS 16 nieuwe functies

In de nieuwste uitgave van Mark Gurman’s nieuwsbrief gaat de bekende Apple-analist in op de veranderingen die hij verwacht voor iOS 16 en iPadOS 16. De updates worden volgende week aangekondigd tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC).

De eerste functie die hij noemt is een nieuw vergrendelscherm. Deze wordt een stuk functioneler, met interactieve achtergronden met widget-achtige functies. Ook Berichten gaat op de schop: hier gaat Apple allerlei sociale functies aan toevoegen. Die zouden volgens Gurman vooral met audioberichten te maken hebben.

iPadOS 16 krijgt vensters

iPadOS 16 concept


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook de iPad krijgt een grote update: iPadOS 16. Hierbij worden grote veranderingen doorgevoerd voor multitasking, en zelfs vensters zouden hun debuut maken. Dit betekent dat je niet meer vastzit aan apps die je hele scherm opvullen, maar dat je apps vrij op het scherm kunt bewegen.

Men vraagt al lang om deze functie. In een recent verschenen iPadOS 16 concept kun je zien hoe dit er waarschijnlijk uit zal zien.

Meer besturingssystemen, meer functies

Ook macOS 13, watchOS 9 en tvOS 16 zullen de nodige verbeteringen brengen. In macOS wordt Systeemvoorkeuren waarschijnlijk vervangen door een nieuwe Instellingen-app, watchOS krijgt een sterk verbeterde interface en tvOS zou meer gefocust worden op smart home-functionaliteit.

Alle updates worden aangekondigd tijdens de WWDC 2022, die volgende week op 6 juni begint. Op die dag is er een Apple-event om 19:00. De release van iOS 16 en iPadOS 16 volgt waarschijnlijk op 19 september. Wil je op de hoogte blijven van het event, en alle aankondigingen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac en MacRumors