Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16 is er al, maar waar blijft de grote iPad-update?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16 iPad


Lees verder na de advertentie

De grote nieuwe update voor je iPhone is al even uit uit: iOS 16! Installeer je de software, dan krijg je daar volop nieuwe functies voor terug – inclusief widgets voor je lockscreen. Maar hoe zit het met de iPad, iOS 16 kun je daar toch ook op installeren? Nog niet, want met iPadOS 16 is iets bijzonders aan de hand.

Update voor iPad: iOS 16 of iPadOS 16?

Nu iOS 16 uit is, wil je de software vast downloaden en installeren op je iPad. Maar ga je op dit moment naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’, dan staat er nog geen grote update voor je klaar. In plaats daarvan zie je alleen de zin ‘iPadOS is up-to-date’, of in sommige gevallen een kleine update voor iOS 15 die je nog niet geïnstalleerd hebt.

Apple heeft dus nog geen iPad-update beschikbaar gesteld, maar dat ligt niet aan jouw toestel. iPadOS 16 wordt pas ná iOS 16 geleverd. Dit in tegenstelling tot andere jaren: de grote iPhone– en iPad-updates die jaarlijks verschijnen, worden altijd tegelijk uitgebracht. En vóór 2019 viel het besturingssysteem van de iPad zelfs nog onder de term ‘iOS’. Apple breekt nu dus met een traditie die jarenlang geduurd heeft.

Waarom nog geen iPadOS 16?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Maar waarom komt iPadOS 16 pas later? Apple heeft verklaard dat er functies zijn die speciaal voor de iPad zijn ontworpen, en dat het bedrijf de flexibiliteit heeft om hun eigen schema te volgen. Ze lijken vooral nog wat extra tijd nodig te hebben gehad voor een de compleet nieuwe functie Stage Manager. Met Stage Manager kun je voor het eerst verschillende apps tegelijkertijd openen en naast elkaar plaatsen in losse vensters, net zoals op een Mac. Apple had meer tijd nodig om Stage Manager te perfectioneren, pas daarna kan iPadOS 16 worden uitgebracht. Vandaar het ‘flexibele schema’.

iPadOS 16 release date

Apple heeft inmiddels bekendgemaakt wanneer de iPadOS 16 release date is: aanstaande maandag 24 oktober is het dan eindelijk zover. Er verschijnen die dag ook updates voor je iPhone en Mac, zodat je Apple-apparaten weer helemaal aan elkaar gewaagd zijn qua funtionaliteit.

Profiteer optimaal van de updates met de iCreate specials!

iCreate specials

Wil jij snel aan de slag met alle toffe vernieuwingen en verbeteringen van macOS Ventura en iPadOS 16? Bestel dan nu de speciale edities en jij leest alle details over de updates. Of kies voor een pakket en je krijgt het gratis thuisbezorgd! Wij helpen je graag om het maximale uit jouw Apple-producten en de nieuwste updates te halen.

Bestel de specials