Terug naar iOS 16.3 bèta 2 is uit: welke nieuwe functies krijgt je iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 16.3 bèta 2 is uit: welke nieuwe functies krijgt je iPhone?

Door Annemiek Lourensen11 januari 2023 09:513 min. leestijd0

Het is weer zover: Apple heeft de tweede bèta’s voor iOS 16.3 en iPadOS 16.3 uitgebracht. Dit zijn testversies van de eerstvolgende updates voor de iPhone en iPad. Maar welke nieuwe functies zitten er zoal verstopt in iOS 16.3 bèta 2?

iOS 16 bèta

iOS 16.3 bèta 2

Eind vorige maand bracht Apple alweer de volgende grote updates voor je iPhone en iPad uit: iOS 16.2 en iPadOS 16.2. Hierin werden we voorgesteld aan allerlei nieuwe functies, waaronder Apple Music Sing en de app Freeform. Maar twee weken later volgde alweer de eerste bèta van iOS 16.3 en iPadOS 16.3.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu zijn we nog geen maand verder, maar de volgende testversies van deze updates zijn al aan de beurt. Welke nieuwe functies hier allemaal in verstopt zitten en dus naar je iPhone en iPad komen? Dat lees je hieronder.

Security Keys

iOS 16.3 en iPadOS 16.3 stellen ons voor aan een compleet nieuwe functie: ondersteuning voor Security Keys, oftewel ‘fysieke beveiligingssleutels’. Dit is een optionele beveiligingsmaatregel die meer bescherming biedt tegen phishing. Heb je de functie geactiveerd en log je vervolgens ergens in met je Apple ID, dan heb je een extra apparaat nodig om je identiteit te verifiëren.

Met dit extra apparaatje bedoelen we een fysieke ‘sleutel’ die speciaal is ontworpen voor deze functie. Dus terwijl je nu nog op een van je andere Apple-apparaten moet gebruiken om je identiteit te bevestigen, doe je dit na het activeren van deze functie niet meer. In plaats daarvan gebruik je voortaan steeds dezelfde, daarvoor bestemde gadget.

De functie werd ook al ontdekt in de eerste bèta van iOS 16.3, al zal niet iedereen er gebruik van maken. Helaas voor hen wordt dit dan geen spannende update. In de bèta is namelijk nog maar één ander nieuwtje gevonden: meer instructies om je muziek met handoff over te dragen van een iPhone naar een HomePod. Handig is het zeker, maar een nieuwe ‘functie’ kunnen we het niet noemen.

iOS 16.3 release

Bèta’s zijn dus testversies van aankomende software-updates. Doorgaans zitten deze nog vol bugs, dus onze vuistregel is: installeer een bèta niet op je persoonlijke iPhone of iPad, alleen op oude toestellen die je niet meer nodig hebt. Downloaden werkt vervolgens via het Apple Beta Software Program. Al duurt het nog een paar dagen voordat de publieke versie van iOS 16.3 bèta 2 uit is.

Het is nog onduidelijk wanneer de officiële iPadOS 16.3 en iOS 16.3 release zullen plaatsvinden. Om de software te perfectioneren, zal het namelijk nog wel even duren voordat de updates worden uitgerold. Gebaseerd op voorgaande releases verwachten we in ieder geval niets voor februari, maar het blijft lastig te voorspellen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom iOS 16.3, waaronder de release? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar