Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 16.3 bèta 1 is uit: dit is er nieuw!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 16 bèta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de eerste bèta uitgebracht voor iOS 16.3 en iPadOS 16.3: dit is een testversie van de eerstvolgende iOS-update. In dit artikel lees je wat er nieuw is in de iOS 16.3 bèta.

iOS 16.3 bèta 1

Nog maar enkele dagen geleden verscheen iOS 16.2, met grote vernieuwingen al de app Freeform en Apple Music Sing. Maar Apple denkt al verder vooruit, en is nu bezig met het ontwikkelen van iOS 16.3. De eerste versie van de nieuwe iOS 16 bèta is nu te downloaden. Maar wat is er nieuw?

Nieuw: Security Keys

Security Keys


kooptip

Vanaf iOS 16.3 krijgt je iPhone ondersteuning voor Security Keys, oftewel ‘fysieke beveiligingssleutels’. Je gebruikt daarbij een extra apparaat om je identiteit te verifiëren als je ergens inlogt met je Apple ID. Dit is dan in de plaats van de codes die je nu nog moet invoeren, en die je ontvangt via je andere Apple-apparaten. Dit is een extra beveiligingslaag die bescherming biedt tegen onder meer phishing.

Verder zijn er op dit moment nog geen nieuwe functies ontdekt in deze nieuwe bèta. Mogelijk komt dat nog, en anders zien we misschien nog vernieuwingen opduiken in de eerstvolgende bèta’s.

iOS 16.3 release date

We weten nog niet wanneer iOS 16.3 voor iedereen te downloaden is. H et zal nog wel even duren: Apple heeft de Security Keys en enkele andere beveiligingsverbeteringen aangekondigd voor 2023. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iOS-updates? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!