Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze widgets brengt iOS 15 naar je iPhone!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15 widgets


Lees verder na de advertentie

Widgets waren de grote vernieuwing van iOS 14 vorig jaar. De lijst met iOS 14 widgets was meteen al behoorlijk uitgebreid. Maar inmiddels heeft Apple iOS 15 aangekondigd, en doet het daar nog een schepje bovenop. Diverse van de standaard Apple-apps krijgen straks ook een widget. Hieronder zie je alvast een sneakpreview van de zes nieuwe iOS 15 widgets.

1. Contacten

iOS 15 widget contacten

Met iOS 14 verdween plotseling de widget ‘oude stijl’ om je favoriete contactpersonen mee te kunnen bereiken. Gelukkig heeft Apple naar de klachten geluisterd en nu komt-ie weer terug. Heb je ‘Delen met gezin’ geactiveerd, dan kun vanuit deze widget aankopen en schermtijdverzoeken van je kinderen activeren.

2. Game Center

Game Center


kooptip

De widget ‘Ga door met spelen’ laat je zien welk spel of welke spellen met Game Center-ondersteuning je recent speelde. Met de widget ‘Vrienden spelen’ zie je welke games je vrienden spelen.

3. App Store

App Store widget

Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt in de wereld van apps en games? Dan zet je de App Store-widget op je thuisscherm.

4. Slaap

Slaap widget

Met de widget slaap bekijk je gegevens over hoe je hebt geslapen. Ook zie je direct je slaapschema.

5. Zoek mijn

Zoek mijn

Met de widget van Zoek mijn kun je vrienden, gezinsleden en persoonlijke bezittingen in de gaten houden. Sinds kort zijn de AirTags uit waarmee je al je kostbaarheden kunt labelen, en ook die vind je terug.

6. Mail

Mail widget

Met de widget van Mail krijg je snel toegang tot een van je postbussen. Je kiest zelf welke postbus je op deze manier wilt zien.

iOS 15

Apple heeft iOS 15 vorige week aangekondigd tijdens de WWDC-keynote. De nieuwe software is vanaf dit najaar te downloaden. Op dit moment zijn er al testversies in de omloop zodat mensen kunnen experimenteren met de nieuwe functies. Wil je op de hoogte blijven van iOS 15, abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!