Terug naar Dankzij iOS 15 heb je geen sleutels en ID meer nodig – zo werkt het
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dankzij iOS 15 heb je geen sleutels en ID meer nodig – zo werkt het

Door Laura Grootaarts9 juni 2021 09:022 min. leestijd0

Neem jij je portemonnee nog mee als je boodschappen gaat doen? De digitale versies van je pinpas, instapkaarten, klantenkaarten en nog veel meer: ze leven allemaal in de app Wallet op je iPhone en je Apple Watch. In iOS 15 komt daar nog het een en ander bij. Wat dacht je van sleutels of een ID-bewijs?

iOS 15 wallet rijbewijs

Je sleutels in Wallet

Eerder deze week heeft Apple iOS 15 aangekondigd. Deze grote software-update brengt binnenkort allerlei nieuwe functies naar je iPhone en onder meer Wallet wordt daarmee een stuk veelzijdiger. Bijvoorbeeld omdat je er digitale sleutels aan kunt toevoegen. Apple noemt daarvan vier voorbeelden:

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

  • Huissleutels. Je hebt hiervoor alleen een slim slot nodig dat HomeKit ondersteunt.
  • Hotelsleutels. Hotels kunnen hun sleutels distribueren via Wallet. Zet ‘m direct na boeking in Wallet en skip de receptie. Deze pasjes werken dan als NFC-tag.
  • Werksleutel. Laat je je badge of toegangspasje voortaan maar thuis. Je iPhone kopieert hierbij het NFC-code van je pasje.
  • Autosleutels. Open, sluit en start je auto met Wallet. Dankzij spatial awareness is het niet mogelijk om je iPhone op te sluiten in de auto, of te starten terwijl je iPhone buiten de auto is.

ID in Wallet

Beter nog: het is zelfs mogelijk om je ID-kaart, rijbewijs of paspoort op te slaan in Wallet. Deze voeg je toe door er in Wallet gewoon een foto van te maken, je iPhone maakt er dan automatisch een digitale versie van.  Maar juich niet te vroeg, want voorlopig is dit enkel van toepassing op enkele deelnemende staten in Amerika. De Transportation Security Administration is daar al druk bezig met het aanpassen van de toegangspoortjes op de vliegvelden, zodat je straks kunt doorlopen met je iPhone als legitimatiebewijs.

Is het dan compleet toekomstmuziek? Dat nou ook weer niet, want vorige week maakte de Europese Commissie plannen omtrent een digitale ID-kaart bekend. Het zal nog wel enkele jaren duren voordat deze ‘digitale portemonnee’ daadwerkelijk gebruikt kan gaan worden, maar je iPhone is er dan ook helemaal klaar voor.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar